zalastritof
Pet, 7.1.2022 20:00
Na Upravni enoti Ljubljana bo letos kar nekaj sprememb. Ena od njih je tudi uvedba sistema spletnega naročanja.

S sistemom UeNaročanje do hitrejše obravnave strank. Ministrstvo za javno upravo je v sodelovanju z upravnimi enotami pripravilo sistem naročanja, ki bo omogočil hitrejšo obravnavo strank na upravnih enotah ter s tem izboljšal kakovost javnih storitev.

Gre za storitev, ki zagotavljanja sistem spletnega naročanja in storitve klicnega centra za upravne enote, izpostavljajo na vladni spletni strani.

Kakšne spremembe prinaša sistem?

Sistem prinaša enostavnejše urejanje postopkov za državljane, prav tako pa pomeni dobrodošlo poenostavitev za zaposlene v upravnih enotah.

Z uporabo spletnega rezervacijskega portala, se lahko stranke v preizkusni fazi naročijo na storitve treh upravnih enot: Ljubljana, Litija in Logatec, v nadaljevanju pa se bodo v sistem postopoma vključile še druge upravne enote.

Predvideno je, da se bo v sistem spletnega naročanja vključilo do dvajset večjih upravnih enot.

Klicni center trenutno zagotavlja storitve trem upravnim enotam, in sicer v Ljubljani, Litiji in Logatcu. Stranke si s pomočjo klicnega centra lahko zagotovijo termin tudi izven upravne enote, kjer imajo stalno bivališče, če želijo opraviti storitev, za katero predpisi ne določajo izrecne krajevne pristojnosti, še izpostavljajo na vladni spletni strani.

Starejše novice