Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Sob, 15.4.2023 14:00
Poletje je vedno bližje z njim pa tudi številni festivali, zato smo preverili, kateri festivali se obetajo, kdaj jih bomo lahko obiskali in kdo vse nas bo na njih zabaval.

Ponudba je vsako leto bolj pestra, zato smo za vas pripravili pregled najboljših festivalov doma.

Glede na ponudbo verjamemo, da se bo za vsakega našlo nekaj in da odločitev ne bo težka.

Festival Lent

Eden najbolj priljubljenih festivalov v Sloveniji, Lent bo letos potekal od 23. junija do 1. julija.

Organizatorji bodo poskrbeli za pestro dogajanje v času trajanja festivala, obiskovalce pa bodo, med drugim zabavali Joker Out, Indexi, Halid Bešlić, Hari Mata Hari, Neno Belan, Zoran Predin, Vlado Kreslin in mnogi drugi.

Pivo in cvetje

V Laškem bo letos potekal zdaj že tradicionalni festival Pivo in cvetje, in sicer od 14. do 16. julija.

Obiskovalce bo zabavalo kar nekaj uveljavljenih slovenskih glasbenikov, kot so Luka Basi, Jan Plestenjak, Magnifico, Žan Serčič, Nika Zorjan, Big foot mama, Joker Out, Elvis Jackson, Polkaholiki, Dejan Dogaja ter BQL. Organizatorji pa obljubljajo tudi presenečenje.

Ljubljana Festival

Ljubljana festival bo letos potekal od 20. junija do 3. septembra. Organizatorji bodo poskrbeli za raznovrsten program. Obiskovalci si bodo tako lahko ogledali baletne, operne in gledališke predstave, muzikale, komorne in simfonične koncerte, obiskali pa bodo med drugim lahko mojstrske ter otroške in mladinske delavnice.

Na otvoritvi festivala bodo zapeli Alenka Godec, Alfi Nipič, Anika Horvat, Damjana Golavšek, Hamo, Helena Blagne, Jan Plestenjak, Marko Vozelj, Neisha, Nina Pušlar in številni drugi.

Na festivalu bo nastopila tudi svetovno znana sopranistka Anna Netrebko.

Metaldays

Festival Metaldays se letos iz Tolmina seli v Velenje. Potekal bo od 30. julija do 5. avgusta.

Organizatorji so poskrbeli, da bodo obiskovalce zabavali številni nastopajoči, med drugim tudi Anthrax, Bullet for My Valentine, Heaven Shall Burn, Heilung, Helloween, In flames, Killswitch Engage in Kreator.

Castle Kolpa Music Festival

Festival bo potekal od 3. do 6. avgusta. Poleg številnih glasbenih nastopov, bodo organizatorji poskrbeli tudi za bogat dnevni program, in sicer z jogo, stand up predstavami, različnimi športi, zabavo na plaži in mnogimi drugimi.

Nastopili bodo Big Foot Mama, Magnifico, Klemen Klemen, Dan D, Dubioza Kolektiv, Let 3 in številni drugi.

OverJam

Mednarodni festival OverJam bo v Tolminu potekal od 16. do 20. avgusta. Organizatorji so nekaj izvajalcev, ki bodo letos zabavali obiskovalce že razkrili, in sicer bodo to Steel Pulse, Dubioza Kolektiv, Barrington Levy, King Jammy in številni drugi.

Gora Rocka

V okolici Tolmina bo potekal tudi festival Gora Rocka. Poleg večernega programa bodo organizatorji za obiskovalce pripravili tudi različne kulturne in športne dogodke.

Seznama nastopajočih na letošnjem festivalu še niso razkrili.

Soboški dnevi

Proti koncu junija bo v Murski Soboti potekal festival Soboški dnevi, ki se, kot smo že poročali letos spet seli na staro lokacijo, in sicer v mestni park.

Organizatorji pa nastopajočih še niso razkrili.

Starejše novice