Letos smo se nekako že spijaznili, da so vsi večji dogodki, koncerti in festivali odpovedani. Prav zato pa je toliko večje presenečenje, da se bo v teh dneh v Ljubljani odvil festival eketronske glasbe Smile, v preteklosti znan kot Tušev tek barv.

Na letnem telovadišču Ilirija se bo od danes, 27. avgusta, do nedelje, 30. avgusta, odvijalo edinstvenoglasbeno doživetje z didžeji, ki nastopajo na vodilnih svetovnih festivalih, ob pogojih, ki bodo zagotovili maksimalno varnost vseh prisotnih. Organizatorji so protokol prihodov, zadrževanja na in odhodov s prizorišča uskladili z NIJZ v želji, da letos v Sloveniji doživimo vsaj en večdnevni dogodek s plesnoelektronsko glasbo na najvišjem nivoju, načrt izvedbe pa bi se lahko uveljavila tudi kot vzorec za izvedbo drugih javnih prireditev v času korone tako pri nas, kot tudi v širši regiji.

Organizatorji so v minulih dneh napeli vse moči, da bi lahko pripeljali v Slovenijo tuje izvajalce, in sicer bosta prestolnico razgibala Nizozemca FEDDE LE GRAND in MAURICE WEST. V Ljubljani bo tokrat prvič nastopila tudi ljubljenka Tomorrowlanda ter vseh, ki obožujejo deep in tech house, PRETTY PINK.

Zaradi zagotavljanja varnosti so organizatorji v sodelovanju z NIJZ uskladili načrt izvedbe, ki zajema več ukrepov. Vse vstopnice za dogodek so personalizirane s kontakti, ki omogočajo hitro sledljivost in za vsakogar bomo vedeli kje se bo med dogodkom zadrževal. Vsak večer bo lahko na prizorišču le 440 obiskovalcev, razdeljeno bo na sektorje po 20 obiskovalcev, bo pa zaradi omejitev tudi doživetje bolj butično, ekskluzivno, če želite VIP: vsi obiskovalci prejmejo nahrbtnik z darili (med njimi je tudi 'limited edition' obrazna maska festivala Smile), prostor z mizo za svojo ožjo družbo, vsak sektor bo imel določenega lastnega natakarja, postrežba se bo izvajala v obliki "bottle service", svoje toaletne prostore ter zelo veliko prostora za sedenje in gibanje. Na vhodu bodo obiskovalcem izmerili temperaturo, ves čas dogodka bodo vsem prisotnim na voljo razkužila, z ukrepi pa bo poskrbljeno za maksimalno varnost udeležencev ob prihodu na prizorišče in med potekom samega dogodka. 

Starejše novice