Ljubljanainfo
Pon, 4.9.2023 11:29
Marsikdo se ne zaveda hitrosti, ki jo lahko dosežejo električni skiroji.

V pripravi je nova resolucija o varnosti cestnega prometa 2023-2030, s katero se obetajo novosti tudi za električne skiroje, električna kolesa in električne rolke.

Kot poroča Žurnal24, bi država uvedla program, s katero bi šole osnovnošolce po vzoru kolesarskega izpita v teoriji in praksi seznanjala z obvladovanjem, varnostjo in odgovornostjo pri vožnji teh električnih prevoznih sredstev.

Prav tako nameravajo uzakoniti obvezno uporabo zaščitnih čelad za vse uporabnike lahkih motornih vozil in električnih koles ter določiti zakonsko mejo: dopolnjeno 15. leto starosti.

Obetati si je mogoče tudi večje pristojnosti policije, inšpekcijskih služb in občinskih redarstev ob ugotovljenih tehničnih odstopanjih vozil, še piše Žurnal24.

Vedno več nesreč

Število prometnih nesreč z udeležbo električnih skirojev po navedbah Agencije za varnost prometa skokovito narašča, letos so do 18. julija zabeležili že 101 nesrečo. Nemalokrat se namreč zgodi, da se vozniki ne zavedajo hitrosti, ki jo lahko razvije električni skiro: hitrost skiroja na nožni pogon okrog 10 kilometrov na uro, električnega skiroja pa vsaj 20 kilometrov na uro.

Resne poškodbe

Da so resne poškodbe voznikov e-skirojev v naraščanju, je pred časom opozoril tudi vodja urgentnega kirurškega bloka v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana Uroš Tominc.

Največ poškodb je med mlajšo populacijo, uporaba zaščitne opreme je slaba, je navedel.

Skratka, električni skiroji so vse bolj razširjeni, mnogo uporabnikov pa se ne zaveda pomena njihove varne uporabe. Največ povzročiteljev nesreč z njimi je bilo lani starih od 18 do 44 let, zaskrbljujoče pa je, da je bilo sedem povzročiteljev starih do 14 let in 15 povzročiteljev pa do 17 let.

Starejše novice