Jošt Brešar
Čet, 26.5.2022 11:18
Slovenijo so včeraj zajele hude nevihte. Ponekod je padala tudi za dlan velika toča.

Včeraj okoli pete ure popoldan je Slovenijo zajela obsežna nevihta, ki je ponekod za seboj pustila razdejanje. Najhuje je bilo v severozahodni Sloveniji. Hudo prizadetih je bilo več krajev, med njimi Rogatec, Radenci, Beltinci in Maribor.

Po navedbah Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje je v sredo vzhodni in severovzhodni del Slovenije okoli 16.30 zajelo močno neurje z obilnimi padavinami, točo in močnim vetrom.

Zabeleženih je bilo več kot sto dogodkov, največ na območju Pomurja.

V Celju in Slovenj Gradcu so bila zaradi neurja in njenih posledic aktivirana prostovoljna gasilska društva, je poročala Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Veliko razdejanje je neurje povzročilo v Rogatcu, kjer je toča poškodovala kar nekaj avtomobilov. Poškodovani so bili tudi številni pridelki. V Gornji Radgoni je zemeljski plaz zasul cestišče.

Na spletnem portala Neurje.si se ukvarjajo z vremenskimi napovedmi in prognozo neviht. Tudi današnje neurje na območju Pomurja so spremljali vse od začetka. Ujeli so tudi kako se je začela nevihta dvigovati nad Mursko Soboto. 

Kaj pa Ljubljana?

Kljub temu da je Agencija Republike Slovenije za okolje nekaj pred 16. uro izdala vijolično vremensko opozorilo tudi za Ljubljano in okolico, pa v tem predelu Slovenije hujših neviht ni bilo.

Na to je nakazovala že prognoza neviht, ki so jo na portalu Neurje.si objavili pred tem. S spodnje fotografije je razvidno, da je na tem območju manjša možnost nastanka neviht. Tako se je Ljubljanska kotlina in okolica, razen na trenutke močnega dežja, hudemu izognila.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice