Termin

Fotograf Klavdij Sluban in fotografinja Tereza Kozinc sta v začetku leta izdala fotomonografijo 7AM, ki jo bosta v ponedeljek, 20. novembra 2023, ob 18.00 predstavila v Galeriji Jakopič.

V knjigi fotografinja in fotograf, mama in oče, predstavljata dve fotografski pisavi, ki beležita prihod in razcvet sina. V njej beležita žamet v vsakdanjosti.

Navdahnjena po fotomonografiji 7AM je angleška skupina Observatories (Ian Hawgood in Craig Tattersall) ustvarila izvirno glasbo Our Recently Acquired Knowledge, ki je izšla na vinilu, zgoščenki in mp3.

Pogovor z avtorjema bo moderiral novinar in pesnik Esad Babačić. Po pogovoru bosta Klavdij Sluban in Tereza Kozinc na voljo za podpisovanje knjig.

Z dogodkom napovedujemo, da bo v letu 2024 v Galeriji Jakopič na ogled retrospektiva Klavdija Slubana, francoskega fotografa slovenskih korenin, ki svoja dela razstavlja v pomembnejših svetovnih muzejih in galerijah.

Vabljeni na druženje v znamenju fotografije!

"7 AM je več kot trenutek, več kot anekdota. Gre za delo, v katerem lahko najdemo vse, kar sestavlja človeško stanje: ljubezen, utrujenost, veselje, dvom, krhkost. To je iskrena, zelo ganljiva knjiga. Tereza Kozinc in Klavdij Sluban na novo odkrivata svet in ga na novo očarata. Bralca popeljeta v negotov, nedefiniran prostor-čas, kjer se kljub temu lahko počutimo povsem domače." (5, rue du, magazine, Frédéric Martin, Pariz, 25. april 2023)