Ljubljanainfo
Tor, 24.1.2023 13:01
Štajerski policisti so razbili kriminalno združbo, ki se je ukvarjala s proizvodnjo in prodajo prepovedanih drog. 48-letni Štajerec je prepovedane substance naročil iz tujine in jih dostavljal preprodajalcem.

Celjski kriminalisti so v preteklih dneh, v sodelovanju z Generalno policijsko upravo in ob usmerjanju Okrožnega državnega tožilstva v Celju, zaključili večmesečno kriminalistično preiskavo kriminalne združbe. 

V zaključni akciji so prostost odvzeli šestim osebam, osumljenim storitve 40 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. 

Dve osebi so privedli k preiskovalnemu sodniku, ki jima je odredil pripor, štiri so po opravljenih preiskovalnih dejanjih spustili na prostost. 

Substance naročal iz tujine in jih dostavljal v različne kraje po državi

V preiskavi je bilo ugotovljeno, da je 48-letni osumljenec z območja Policijske uprave Celje, od maja lani do odvzema prostosti, organiziral nakup, hrambo in prodajo novih psihoaktivnih substanc, ki so prepovedane. 

Slednje je naročal in plačeval preko spletnih platform v tujini, droge so mu na naslov bivanja dostavljale družbe, ki se ukvarjajo s paketno dostavo

Osumljeni je substance prepakiral in jih fizično ali preko dostavnih služb, dostavil preprodajalcem iz širšega območja Ljubljane, Kopra, Celja in Maribora. 

Osumljeni je prodajal prepovedane substance 2-MMC, 3-CMC, 4-CMC in GBL, ki je intramulekularni ester gama hidroksil butanojske kisline (GHB) in je kot taka prepovedana. 

Med preiskavo so zasegli okoli 700 gramov prašnatih in kristalnih delcev psihoaktivnih substanc ter osem litrov GBL-ja, ki se sicer na spletnih platformah v tujini prodaja kot industrijsko čistilo. Slednje se pri uporabnikih dozira v manjših količinah, nekje med 0,3 in 0,9 mililitri, so sporočili celjski policisti. Osumljenemu so zasegli tudi osebni vozili.

Starejše novice