Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Čet, 6.8.2020 14:29
Pomurski policisti predstavljajo podrobnosti akcije žetve konoplje ob naselju Benica, ki so jo več dni odvažali kar s helikopterjem.

Spomnimo, pomurski policisti so v ponedeljek ob naselju Benica, na otoku, ki ga je ustvarila reka Mure, tik ob slovensko-hrvaški meji poželi večjo količino konoplje. Konoplje je bilo toliko, da so jo spravljali v ‘jumbo’ vreče in jo odvažali kar s traktorjem. V rokah policije naj bi bili trije moški, srednjih let. Šlo naj bi za Štajerce, ki pa so delovali iz stanovanja v Prekmurju. Policija naj bi v hišni preiskavi našla predmete, ki so jih uporabljali pri gojenju konoplje na skrivni lokaciji.

URADNO POJASNILO POLICIJE:

Osumljeni stari znanci policije

Zoper osumljene P.K., D.K. in G.K. je bila dne 5. 8. vložena kazenska ovadba s katero so bili vsi trije privedeni k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Murski Soboti zaradi suma storitve kaznivega dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Osumljeni bi naj kaznivo dejanje storili s tem, da so neupravičeno proizvajali oziroma gojili prepovedano drogo konopljo ob rokavu reke Mure za naseljem Benica.

Ob ogledu kraja kaznivega dejanja so policisti ugotovili, da je bilo posajenih in nato zaseženih 2.650 sadik konoplje.

Vsi trije osumljeni so bili dne 5. 8. zaslišani pred preiskovalnim sodnikom, po predlogu tožilstva je preiskovalni sodnik zoper vse tri osumljene odredil pripor do enega meseca.

Starejše novice