Foto: Bobo
Pia Seidl
Pet, 29.4.2022 08:20
Policijska uprava Ljubljana je v zadnjih 24 urah prejela 187 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Med drugim so obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bila udeležena voznica električnega skiroja.

Včeraj se je okoli  21. ure na Šmartinski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in voznica električnega skiroja.

Previdno na električnih skirojih

Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica električnega skiroja vozila po nasprotni strani kolesarske steze in trčila v vozilo, ki je pri zeleni luči zavijalo v križišču. Pri tem se je voznica skiroja lažje telesno poškodovala. 

Neprilagojena hitrost, vozilo prevrnilo na bok

Včeraj se je na cesti med Rakekom in Podskrajnikom zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala s ceste na kovinsko odbojno ograjo, vozilo pa se je prevrnilo na bok.

Pri tem se je lažje poškodovala potnica v vozilu. 

Vožnja pod vplivom alkohola

Na območju Šmarce so včeraj policisti prejeli obvestilo o nezanesljivi vožnji. Voznico avtomobila so ustavili, v postopku pa je preizkus alkoholiziranosti pri njej pokazal 1.08 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Voznica v nadaljevanju ni upoštevala odredbe policistov o prepovedi vožnje in je bila ponovno dobljena na vožnji, zato so ji policisti vozilo zasegli. 

Odtujitve in vlomi

Policisti s Policijske uprave Ljubljana so obravnavali 11 tatvin in sedem vlomov.

Oškodovancem so bila odtujena predvsem kolesa in električni skiroji. 

Odtujitev katalizatorjev, večja denarna škoda

V Grosuplju pa so neznanci vlomili v ograjene prostore podjetja, kjer so iz
štirih vozil odtujili katalizatorje in jim povzročili za okoli 2.500 eurov škode.

Starejše novice