Patricija Fašalek
Sob, 23.4.2022 10:55
Meščani so se pritožili nad neznosnim smradom, ki se v večernih urah širi v okolici Miklošičeve ceste na predelu, kjer stoji Nobel burek. Občino so naprosili, naj ukrepa.

Prebivalci Ljubljane so zapazili smrad, ki prihaja iz okolice Nobel bureka. Obrnili so se na občino in podali pobudo, naj se smrad odpravi.

Mestna uprava se je odzvala in pojasnila, da tovrsten smrad z zakonodajo ni reguliran. »Morebiti bi lahko do smradu prihajalo zaradi neupoštevanja živilskih predpisov, ki urejajo pripravo hrane. Če menite, da je temu tako, potem vam predlagamo, da prijavo posredujete Inšpekciji za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin,« so odpisali z Inšpektorata Mestne uprave.

Vendar ni le smrad tisti, ki moti meščane. Nedavno je bilo moč zaslediti še eno pritožbo, ki se nanaša na okolico Nobel bureka.

Hrup, nemir in nesnaga

»V okolici nobel bureka se ponoči in v zgodnjih jutranjih urah redno dogajajo kršitve javnega reda in mira. Interesira me zakaj mestno redarstvo ne ukrepe zoper ljudi, ki se tam zbirajo in zoper lastnika nobel bureka (z omejitvijo delovanja čez noč -- kako je sploh dobil uporabno dovolenje za delo po 23 v stanovanjski stavbi?)« se glasi dobesedni navedek pritožbe.

»Prav tako je zjutri celotna okolica lokala posrana od teh obiskovalcev in ne vidim zakaj moramo ostali meščani plačevati redno čiščenje te nesnage,« je bilo še zapisano na koncu sporočila.

Mestno redarstvo je na to odgovorilo, da poleg rednih nadzorov izvaja tudi nadzore spoštovanja javnega reda in miru na celotnem območju Mestne občine Ljubljana, vključno s predmetno lokacijo. 

»V kolikor zaznamo kršenje zakonskih določb, izvedemo tudi ustrezne ukrepe. Glede nadzorov nad obratnim delovanjem posameznih poslovnih subjektov pa Mestno redarstvo ne more ukrepati, saj za to nima zakonski pooblastil,« so pojasnili v odgovor.

Meščanom svetujejo, naj se za izvajanje nadzora nad tovrstnimi kršitvami obrnejo neposredno na policijo, saj redarstvo ni pristojno za določanje časovnega dovoljenja obratovanja določenih poslovnih subjektov.

Starejše novice