ninakorosec
Sre, 10.2.2021 06:00
Otroci prve triade se bodo prihodnji torek našemili, a praznovali ločeno po razredih. Tradicionalna pustna rajanja v telovadnicah letos odpadejo.

V ljubljanskih osnovnih šolah pravijo, da na pustni torek in krofe za malico ne bodo pozabili, a da v primerjavi s prejšnjimi leti ne načrtujejo večje prireditve. Večina jih bo rajala znotraj razrednih mehurčkov.

Za učence od 4. do 9. razreda prek spleta ne načrtujejo nič posebnega, a vodstva šol pričakujejo, da se bodo posamezni učitelji in otroci vendarle našemljeni pojavili pred ekranom.

 

Na večini osnovnih šol so imeli prejšnja leta na pustni torek kulturni ali športni dan na temo pusta, letos se ukvarjajo z drugimi stvarmi, denimo z obveznim testiranjem zaposlenih, pravijo na Osnovni šoli Dravlje. Na osnovni šoli Šentvid je otroke vsako leto obiskal kurent, letos to odpade. Na osnovni šoli Kolezija organizacijo pouka na ta dan prav tako prepuščajo razrednikom.

Pustno vzdušje bo

Na osnovni šoli Miška Kranjca poudarjajo, da morajo imeti otroci maske, ki jih ne bodo ovirale pri jedi, prilagojene obveznim ukrepom med poukom.

Da bo vzdušje vendarle pozitivno, se učitelji dogovarjajo za skupinsko masko.

Plesni dan po razredih

Na Osnovni šoli Šmartno pod Šmarno goro za prvo triado vendarle pripravljajo športni dan. Animatorji iz plesne šole se bodo dan pred prihodom v šolo testirali. Razdeljeni bodo po razredih in tudi posamezne skupine se morajo organizirati tako, da med učenjem plesa ne bo dotikov. Če bo lepo vreme, bodo lahko otroci tudi zunaj, saj ima šola več igrišč.

Starejše novice