Foto: Googlovi zemljevidi
Ljubljanainfo
Pon, 4.12.2023 13:39
Zaradi neustrezne prometne ureditve so se oglasili celo policisti.

Križišče Vodnikove ceste in Koseške ceste je zasnovano tako, da je v njem prostor za »parkiranje«. A tam parkirana vozila zakrivajo pogled voznikom, ki v križišču ostanejo zaradi gneče, v tistem pa se pešcem na semaforju prižge zelena luč …

Mestna občina Ljubljana je zaradi neustrezne prometne ureditve omenjenega križišča dobila tudi pobudo Policijske postaje Šiška.

Kot so sporočili z mestne občine, bodo dodali »dodatne oznake«. Poudarili so še, da prostor ni namenjen parkiranju.

Komentarji (3)

Jože kr' (ni preverjeno)

S trditvijo v prispevku se ne strinjam.
Tako parkirana vozila ne zakrivajo pogleda nikomur. Ta 3 parkirišča so odlično mesto za pravilno kratkotrajno parkiranje.
Policisti pa naj se raje lotijo kaosa okoli bivše Ilirije (eno avtobusno postajo proti centru), kjer dnevno parkira večje število vozil tako ba pločniku kot na kolesarski stezi.

Marko2 (ni preverjeno)

Se strinjam, dostikrat so tam parkirani veliki kombiji in dejansko ne vidiš avtomobilov in vozniki ne vidijo pešcev, saj so parkirani 1m od prehoda za pešce..

Boštjan001 (ni preverjeno)

Točno tako, nevarna ureditev, po smrtnem primeru pred leti pa še slabša.
Zadnji trenutek zaustavil otroka ob zeleni luči, ker je nekdo ostal v križišču in nas ni videl za kombijem. Potem sem bil deležen še 15min verbalnega napada s strani objestneža.
Celotna ureditev na tem delu je neustrezna in ne zdrži kakšne presoje skladnosti s predpisi. Ne glede na to ali gre za ustavljanje ali parkiranje.

Starejše novice