Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Sob, 17.6.2023 08:05
Največji hrvaški mediji v zadnjih dneh poročajo o »uničenem rajskem zalivu sredi Dalmacije«. Zasebno plažo naj bi si na črno zgradila slovenska družina.

Portal Necenzurirano je razkril, kdo je slovenski črnograditelj, ki si je prisvojil del pred tem rajske obale in sprehajališče. Navajajo, da se je še pred letom dni na sodišču predstavljal kot socialni primer.

Na območju obalnega pasu v naselju Zatoglav pri Rogoznici, je po poročanju Slobodne Dalmacije, slovenska družina na črno postavila betonsko ploščad, lesene nadstreške, dodatne zidove ter ležalnike in drugo počitniško opremo, čeprav šestmetrski obalni pas velja za javno območje, ki mora biti dostopno vsem.

Nad obalo sta zrastli dve luksuzni vili, ki ju lahko najamete za 2300 evrov na noč. 

Po poročanju portala Necenzurirano, je lastnik zemljišča zagrebško podjetje Diamond Properties. Ta na svoji spletni strani ponuja tudi »ekskluzivno zasebno plažo«.

Gre za podjetje, ki je v lasti žene Matjaža Zadravca, nekdanjega direktorja Tuš Holdinga. Ta je bil februarja lani zaradi kaznivega dejanja zlorabe položaja obsojen na osem mesecev zaporne kazni. 

Na sodišču se je predstavljal kot socialni primer

Nekdanji prvi mož Tuš Holdinga je po dogovoru s tožilstvom priznal krivdo in jo moral odslužiti z delom v splošno korist.

Ob tem je Zadravec od sodišča želel, da ga oprostijo plačila sodnih stroškov. Poudarjal je, da je brez službe, živi pa od prihrankov in pomoči družine.

A na portalu Necenzurirano navajajo, da je bila v istem času njegova žena že lastnica dveh obmorskih vil na Hrvaškem. 

Kdo je Matjaž Zadravec? 

Spomnimo. Matjaž Zadravec je nekdanji direktor Tuš Holdinga, ki je bil obsojen na družbenokoristno delo zaradi kaznivega dejanja s področja gospodarskega kriminala. 

Vodenje Tuš Holdinga, ključnega podjetja v nekdanji skupini Mirka Tuša, je prevzel leta 2010. Dve leti pozneje je položaj na Tuševo zahtevo čez noč zapustil.

Po neuradnih informacijah naj bi ga odnesel 100 tisoč evrov vreden posel z revizijsko-svetovalno hišo PWC, kjer je takrat deloval znani mednarodni svetovalec Andrej Vizjak.

Portal Necenzurirano navaja, da se je takoj zatem Zadravec z ženo preselil v Dubaj, kjer je leta 2015 ustanovil naložbeni sklad Royal Vision Capital, za katerim so pred nekaj leti izginile vse sledi.  

V Sloveniji obsojen zaradi kaznivega dejanja zlorabe položaja

V času, ko je bil stalno prijavljen v stanovanju v nebotičniku Burj Khalifa, se je v Sloveniji znašel na zatožni klopi zaradi neodplačnega prenosa blagovnih znamk skupine Tuš na Mirka in Tanjo Tuš.

Tožilstvo mu je očitalo, da je zakoncema Tuš pomagal pridobiti več deset milijonov evrov premoženjske koristi. Zadravec je zatrjeval, da sam od posla ni imel nobene koristi, a je naposled krivdo za zlorabo položaja priznal.

Sodišče Zadravca ni oprostilo plačila sodnih stroškov. Temu je nasprotovalo tožilstvo z argumentom, da je imel v Združenih arabskih emiratih visoko plačo. 

Necenzurirano navaja, da je Zadravec sodišču priznal, da je v Dubaju dobro zaslužil, »a da so bili tudi stroški tako visoki, da je imel na računu pozitivno ničlo«. 

Starejše novice