Vir: Pobude meščanov
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Sre, 13.9.2023 18:00
Občane zanima, zakaj pravilo za ladjarje očitno ne velja.

Le kdo ne bi poznal slovitih ljubljanskih turističnih ladjic, ki praktično vsak dan v letu ležerno plujejo po Ljubljanici in navdušujejo svoje potnike z unikatnim pogledom na prestolnico?

Najznamenitejša med njimi je gotovo ladjica s preprostim imenom Ljubljana, ki sprejme do 32 oseb, pozimi pa je tudi ogrevana.

Ljubljana se lahko pohvali z najdaljšo tradicijo obratovanja, saj je bila prva ladjica posebej prilagojena za turistične vožnje na Ljubljanici.

Ladjica Ljubljana (foto: Ljubljana.si).

Izvajalec izletov z ladjico Ljubljana je podjetje Rečni transport Ljubljana, ki je v povsem privatni lasti - vodi ga predsednik Društva rečnih kapitanov Tomo Zupančič.

Na mestnem spletnem portalu Pobude meščanov pa se eden izmed občanov sprašuje, kako je možno, da za rečne privatnike ne veljajo enaka pravila kot za tiste na kopnem:

»Koliko zasluži ladjar oziroma lastnik ladjice za prevoz potnikov po Ljubljanici z reklamo Lidi na strehi le te? Gostinci na ulicah ne smejo imeti senčnikov z reklamami, zakaj je dovoljena reklama na ladjicah? Potemtakem bi lahko imeli reklame tudi na fasadah hiš v stari Ljubljani. Poleg Lidla je bila videna tudi reklama Festivala Ljubljana

Ladjica Barjanka z oglasom za Festival Ljubljana junija letos.

Inšpektorat trenutno dobrega pojasnila za nastalo situacijo še nima:

»Obveščamo vas, da bomo preverili na terenu ter v primeru ugotovljenih zakonskih podlag tudi ukrepali,« so bili kratki in jedernati pri svojem odgovoru.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Janez (nepreverjen)

Mestni inspektorat ne ukrepa zato ker je g. Tomo Zupancic zelo blizu zupanu in zato lahko pocne karkoli hoce, tudi festival Ljubljana je v mestni lasti. Jankovic ne bo ukrepal proti sebi!

Janez (nepreverjen)

Ne glede na to da se krsi odlok o oglasevanju v Mol.

Starejše novice