Ljubljanainfo
Sob, 13.4.2024 08:00
Ostal jim je še en odsek.

Prenova Čufarjeve ulice na odseku med Miklošičevo in Resljevo cesto je stekla sredi maja 2022. Kot smo poročali, so se morali avtomobili umakniti pešcem in kolesarjem. Tam so tudi nova drevesa, trajnice in drugo zelenje; novi so tudi tlakovci, klopi, sedeži in stojala za kolesa.

Tam sta tudi fontana in pitnik.

Spremenjen je tudi prometni režim, saj smejo tam voziti le intervencijska vozila in dostava.

Dokumentacija za prenovo odseka med Resljevo in Kotnikovo ulico je v pripravi - po videzu bo podoben predhodnim odsekom. Avtomobilom se tudi tam obeta omejen dostop.

Podzemne inštalacije so na omenjenem odseku položili že pred meseci, sledil je nanos sloja peska. Pri tem je nato ostalo. Kadar je dež, nastane blato; kadar dežja primanjkuje, se praši.

Nadgradnja peš cone

Na Mestni občini Ljubljana pravijo, da nameravajo z rekonstrukcijo omenjenega odseka Čufarjeve ulice začeti v roku enega meseca.

Tako naj bi bila videti, ko bo dokončana (vir: MOL).

»Zasnova rekonstrukcije ulice je nadaljevanje rekonstrukcije ulice, kot je od Miklošičeve ulice do Resljeve ceste, torej nadgradnja peš cone (promenade) s prenovo infrastrukture (vodovod, kanalizacija), tlakovanjem in urbano opremo ter zasaditvijo.«

Prenova Čufarjeve ulice naj bi trajala eno leto, so še sporočili z mestne občine.

Starejše novice