Vir: MOL.
Ustvarjeno dne
Pet, 26.2.2021 08:23
Zoran Janković je postal častni meščan Sarajeva. Županu so naziv podelili na predlog tamkajšnjega župana Abdulaha Skake.

Ob prejemu naziva je Janković izpostavil, da ima zelo rad Sarajevo in da ga smatra za svoje mesto: "To sem ne samo rekel ampak tudi pokazal, kako rad imam Sarajevo in upam, da enako čutijo tudi Sarajevčani."

Županova ljubezen do Sarajeva se je rodila 1. 12. 2000, ko so tam odprli prvi Mercatorjev center v BIH. Na odprtju so nastopili Vlado Kreslin, Kemal Monteno, Oliver Dragojević in Đorđe Balašević.
 

Povezanost Sarajeva in Ljubljane sicer traja že od leta 2002, ko je bil podpisan Protokol o sodelovanju med glavnima mestoma Slovenije in BIH. V Ljubljani smo po Sarajevu poimenovali tudi ulico.

Med drugim je župan spregovoril tudi o gradnji Islamskega versko-kulturnega centra v Ljubljani. Poudaril je, da je za gradnjo džamije v Ljubljani najbolj zaslužen mufti dr. Nedžad Grabus, ki je po njegovem mnenju najboljši mufti, bil bi tudi odličen reis, kateremu je z veseljem pomagal.

"Ljubljana je z izgradnjo Islamskega versko-kulturnega centra znova pokazala strpnost in večkulturnost."

Starejše novice