FOTO: Branka Keser
Ljubljanainfo
Pon, 25.4.2022 20:00
Preverili smo, kako se je Robert Golob na našem soočenju Danes za jutri opredelil do enih najbolj perečih tem v Sloveniji in po svetu.

Relativni zmagovalec državnozborskih volitev Robert Golob oziroma njegova stranka Gibanje Svoboda, ki ji je glas namenilo 34,5 odstotka volivcev, kar pomeni, da je osvojila 41 poslanskih mandatov.

V stranki Gibanje Svoboda so nad rezultatom navdušeni. Golob je napovedal, da bodo prvi pogovori o oblikovanju vladne koalicije stekli že v prihodnjih dneh. Prepričan je, da bo vlado mogoče sestaviti v čim krajšem času, ne namerava se sestati s SDS in NSi.

Na soočenju Danes za jutri, ki smo ga pred volitvami pripravili spletni mediji Ljubljanainfo, Mariborinfo, Ptujinfo in Sobotainfo ter televizija TV IDEA je bil tudi Robert Golob.

Golob je na soočenju Danes za jutri spregovoril tudi o razvoju električne mobilnosti, stanovanjski problematiki, prehranski krizi in zdravstvu. 

Golob o razvoju električne mobilnosti

Golob pravi, da so danes na trgu električni avtomobili za normalne cene, ki imajo dosega med 200 in 300 kilometri. Preverite, zakaj smo po njegovem mnenju Slovenci najslabši v Evropi po kupovanju električnih avtomobilov.

Golob o stanovanjski problematiki

Po njegovem so cene stanovanj v Sloveniji previsoke, da bi si jih lahko privoščili na začetku poklicne poti. Pravi, da je treba namensko začeti graditi stanovanja za mlade. Kaj je po njegovem še treba omogočiti mladim?

Golob o prehranski krizi

Spomnimo še na njegovo izjavo, da človeštvo poje preveč mesa in da v Sloveniji ne prepoznamo vrednosti mešane diete.

Golob o zdravstvu

Pravi, da je treba okrepiti javno zdravstvo, saj so z njim vsi nezadovoljni, od zdravnikov do pacientov. Kdo pa je po njegovem zadovoljen?

Starejše novice