Rajanje na enem izmed mnogih odrov Exita se vrača julija (foto: Exit press).
mimi inhof
Pon, 17.5.2021 10:18
Eden prvih postpandemičnih festivalov v Evropi bo vstopnice prodajal tudi za bitcoine.

20. edicija festivala Exit v Novem Sadu bo poleti eden prvih velikih glasbenih dogodkov na celinski Evropi.

Projekt, za katerim stoji srbska vlada, bo med 8. in 11. julijem gostil mednarodno priznane zvezdnike elektronske glasbe (in za ščepec rockovskih izvajalcev), hkrati pa bo po besedah tamkajšnjega župana »simbol zmage Srbije nad pandemijo, saj gre za festival z velikim pomenom za turizem in promocijo države«.

Kot so objavili pred dnevi, bo možen nakup vstopnice tudi s kriptovaluto bitcoin, s čimer postajajo prvi veliki festival, ki »se pridružuje globalni kriptorevoluciji«.

Z Bitcoinom je možen nakup vstopnice, plačevanje znotraj festivala, za hrano, pijačo ali spominke, pa s kriptovaluto ne bo možno.

Letos se bo plesalo

Exit za letos napoveduje nastope mednarodnih in regijskih zvezdnikov, kot so David Guetta, DJ Snake, Tyga, Eric Prydz b2b Four Tet, Asaf Avidan, Sabaton, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Laibach, Massimo Savić, Boris Brejcha, Artbat, Hot Since 82, Sheck Wes, Meduza, Solomun, Paul van Dyk, Honey Dijon, Amira Medunjanin, Buč Kesidi in drugi.

Dodatne napovedi nastopajočih bodo sledile v prihodnjih tednih.

V Beogradu so tudi (neuradno) napovedali velike brezplačne koncerte za cepljene in medtem ko v Evropski uniji kaže, da bo večina držav dovoljšnjo precepljenost odrasle populacije dosegla jeseni – in z njo verjetno tudi težko pričakovani povratek koncertov, kot smo jih bili vajeni, bo Anglija to fazo dosegla že julija.

Znamenita londonska koncertna dvorana je že napovedala prvi koncert brez omejitev za 7. julij.

Starejše novice