Ljubljanski župan Zoran Janković si bo nocojšnjo tekmo ogledal doma pred televizorjem, prepričan pa je, da bo Olimpija prišla nazaj domov z zmago v žepu.
Ljubljanainfo
Čet, 16.7.2020 08:14
V 34. krogu Prve lige Telekom Slovenije danes zvečer nogometaši iz Murske Sobote gostijo prvouvrščeno Olimpijo.

Nocoj v soboško Fazanerijo prihaja ljubljanska Olimpija, ki ima tri kroge pred koncem prvenstva enako število točk kot Celjani. Sobočani so se z gostovanja v Velenju vrnili zgolj s točko, a pred današnjo tekmo vendarle ne čutijo takšnega pritiska, kot ga čutijo zmaji. Muraši so si namreč z osvojitvijo Pokala Slovenije že zagotovili igranje v Evropi, Olimpija pa majo svoje delo v boju za prvaka še dokončati.

Olimpija v tej sezoni že klonila v Murski Soboti

Sobočani lahko pošteno zagrenijo življenje Olimpiji v njihovem boju za prvo mesto in lahko hipotetično celo odločajo o letošnjem prvaku. Z Olimpijo so tri dosedanje tekme v sezoni prinesle tri različne scenarije, v Murski Soboti je bila boljša Mura, v Stožicah pa so enkrat z Ljubljančani remizirali, enkrat pa izgubili. 

"Smo vpleteni v boj za prvo mesto, ampak mi se tega poskušamo izogniti, saj ne glede na to, s kom in kdaj igramo, mi vsako tekmo poskušamo zmagati. Tako bo tudi proti Olimpiji, mi želimo biti čim boljši in zmagati," pojasnjuje trener črno-belih Ante Šimundža, ki sicer ocenjuje, da je pritisk večji na Olimpiji.

Zaradi koronavirusa bodo tudi tokrat na tekmi lahko prisotni le lastniki sezonskih vstopnic, ves čas tekme pa je obvezna uporaba zaščitnih mask.

Tekma z Olimpijo bo ob 20.30 na Mestnem stadionu Fazanerija. Prenos bo zagotavljala TV Slovenija 2, tekmo pa bomo spremljali tudi na sestrskem portalu Sobotainfo.com

Kdo bo nocoj zmagal?

Ljubljanski župan Zoran Janković sicer prijateljuje z murskosoboškim Aleksandrom Jevškom, lani ga je tudi povabil na odprtje Prekmurskega trga v Ljubljani, vseeno pa je prepričan, da bo nocoj zmaga prišla v Ljubljano. "Napovedujem zmago z dva proti ena za Olimpijo!" pravi Janković, ki si bo nocojšnjo tekmo ogledal na TV .

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice