oglasniprispevek1
Sre, 23.8.2023 11:07
Rafting je ena izmed najbolj priljubljenih aktivnosti na naših rekah in edinstven način preživljanja prostega čas. Če se odvija na reki Soči, pa je še toliko bolj vznemirljiva in edinstvena izkušnja. Preverite, zakaj.

Rafting je vznemirljiv in nekoliko adrenalinski spust po reki navzdol z gumijastim čolnom, ki mu pravimo raft. Ta je izdelan iz izjemno odporne večslojne gume in ima več ločenih zračnih komor, ki pomagajo čoln ohranjati nad gladino.

V gumijastem čolnu je običajno šest do osem ljudi, odvisno od njegove velikosti. Spuščanje po reki navzdol vedno poteka pod vodstvom izkušenih vodnikov, ki so izkušeni veslači in odlični poznavalci voda.

Vsi udeleženci raftinga morajo imeti tudi ustrezno opremo, kot so zaščitna čelada, zaščitni jopič in veslo, glede na razmere pa tudi neoprenska obleka.

Rafting na Soči – edinstvena izkušnja, ki je ne boste pozabili

Soča je znana po tem, da je pravi raj za vse iskalce adrenalna, saj med drugim lahko izbirate med različnimi aktivnostmi na vodi, kot so kanjoning, kajak in rafting.

Rafting na Soči je še posebej priljubljen, saj gre za edinstveno izkušnjo, ki prinaša obilo smeha, zabave in adrenalina, poleg tega pa je najboljši način za aktivno preživljanje prostega časa v naravi.

Rafting na Soči je z izjemo nekaterih omejitev (neplavalci, nosečnice, osebe manjše od 120 centimetrov, osebe s prekomerno telesno težo ...) primeren za vse ljudi.

Na podlagi svojih izkušenj, želja in potreb namreč lahko izbirate med različno zahtevnimi in dolgimi spusti:

  • klasični rafting, ki traja tri ure in je enostaven,
  • družinski rafting, ki prav tako traja tri ure in je še posebej primeren za družine z otroki,
  • dolgi rafting, ki traja 4,5 ure in je zmerno zahteven
  • mini raft, ki traja tri ure in je zmerno zahteven ter primeren za vse, ki si želite doživeti adrenalin v dvoje.

Program raftinga na Soči

Rafting na Soči je edinstven tudi zato, ker za vas poskrbijo od glave do peta. V sprejemni pisarni centra Sportmix najprej podpišete izjavo o odgovornosti in se spoznate z vodnikom.

Ta vam razdeli opremo, v katero se oblečete šele na vstopnem mestu. Vrednostne predmete lahko pustite v omaricah v pisarni.

Nato se s kombijem zapeljete na vstopno mesto, pri čemer vzamete s seboj le brisače in suha oblačila za preobleči. Na vstopnem mestu vam vodnik najprej poda vsa potrebna navodila in nato se rafting lahko začne.

Na prvem, mirnejšem delu se najprej nekoliko preizkusite v veslanju, nato pa že sledijo nekoliko bolj adrenalinske brzice. Toda, brez skrbi! Z ekipnim sodelovanjem in obilo dobre volje boste zagotovo varno prispeli na cilj.

Preverite, zakaj je rafting na Soči prava izbira

Ali smo vas z zgornjimi informacijami nekoliko zdražili? Potem preverite pet razlogov, zaradi katerih se morate raftinga na Soči nujno udeležiti.

  1. Super adrenalinsko doživetje

Spuščanje po reku Soči je zagotovo eno tistih adrenalinskih doživetij, ki si ga boste zapomnili za vedno.

Drzna zabava na brzicah nikogar ne pusti ravnodušnega, saj se s pomočjo izkušenih vodnikov poženete med na videz neukrotljive brzice teke Soče. Drzni spusti preko slapov in vijuganje med balvani je edinstven način, da reko Sočo spoznate tudi od blizu.

  1. Čudovita narava

Spuščanje po reki Soči je za vsakogar nekaj vznemirljivega in nepozabnega. Že sama reka Soča s svojo smaragdno barvo in čisto vodo nikogar ne pusti ravnodušnega.

Če pa k temu dodamo še pogled na s soncem obsijan Triglav, ogromne balvane, zeleno rastlinstvo in raznovrstni živalski svet, potem je rafting na Soči prava sprostitev za dušo in srce.

  1. Ekipno sodelovanje

Edini način, da boste uspešno premagali vse brzice na reki Soči je ekipno sodelovanje. Vsi udeleženci v raftu morajo delovati enotno, saj bo raft le tako ostal na pravi poti.

S skupnimi močmi boste zagotovo prišli na cilj, to pa je hkrati tudi odlična priložnost za sklepanje novih prijateljstev in povezovanje ljudi.

  1. Vznemirljiva športna aktivnost

Če mislite, da je rafting aktivnost z malo napora, se zelo motite. Vsekakor ne gre le za to, da se usedete v raft in se samo peljete po reki navzdol, ampak mnogo več.

Za nepozabno dogodivščino na vodi se je potrebno tudi nekaj malega potruditi in vložiti kar nekaj energije. Z njo boste zagotovo razgibali svoje telo, zato se boste po njej počutili mnogo bolje.

  1. Pestra ponudba adrenalina za vse generacije

Za rafting na Soči ne potrebujete nobenih posebnih spretnosti ali sposobnosti. Res pa je, da smo si ljudje med seboj zelo različni in nekateri bolj ali manj pogumni. In s tega vidika je razveseljivo dejstvo, da je rafting na Soči, razen nekaterih omejitev, primeren za vse ljudi, vključno za družine z otroki.

Celotna aktivnost na vodi je na ta način optimalno prilagojena zahtevam in potrebam posameznikov.

Smo vas prepričali? Potem vam ne preostane drugega, kot da se čim prej odpravite na rafting na Soči.

Za rezervacijo raftinga na Soči pokličite Sport Mix na telefonsko številko 031 871 991 ali jim pišite na [email protected].

Starejše novice