Ljubljanainfo
Sre, 23.8.2023 17:00
Si predstavljate, da drsite s kolesom po zraku in se dvigate nad dih jemajočim starim mestnim jedrom? Sliši se nemogoče, a ta adrenalinska atrakcija je zdaj na voljo v Dubrovniku.

Pred dobrima dvema tednoma je hrvaško mesto Dubrovnik dobilo novo atrakcijo, ki privablja predvsem avanturiste in vse, ki imajo radi adrenalinska doživetja. 

Gre za atrakcijo, ki so jo poimenovali Sky Bike Dubrovnik, ponuja pa neverjetno doživetje - kolesarjenje po zraku. Vzpostavili so jo z namenom, da se obiskovalcem priljubljenega obalnega mesta ponudi nov pogled na to območje Unescove svetovne dediščine.

»Povzpnite se v zrak, začutite veter na obrazu in opazujte sijaj tega izjemnega mesta s povsem nove perspektive«

Dubrovnik in njegove čudovite stavbe si lahko tako obiskovalci odslej ogledajo iz ptičje perspektive iz bližnjega hriba Srđ, ki se nahaja 300 metrov od starega mestnega jedra in kjer je vzpostavljena 'zračna kolesarnica' Sky Bike, ki ponuja osupljiv razgled in navduši vsakega. 

»Ko se boste podali na svoje potovanje s kolesom Sky Bike, boste imeli priložnost opazovati ikonično staro mestno jedro Dubrovnika. Naužijete se lahko osupljivega razgleda na otok Lokrum z bujnim zelenjem in kristalno čisto vodo, medtem ko vrtite pedala po kolesarski poti.

Povzpnite se v zrak, začutite veter na obrazu in opazujte sijaj tega izjemnega mesta s povsem nove perspektive,« so zapisali na spletni strani nove atrakcije. 

Zraven je zapisano še, da je ta nepozabna izkušnja kolesarjenja po nebu varna, saj se izvaja s posebej prilagojenimi kolesi, ki so zasnovana z mislijo na varnost in udobje, imajo ergonomske sedeže, čvrste pasove in najsodobnejše pogonske sisteme. Vozniki so tako ustrezno pritrjeni na svoja kolesa, kar zagotavlja vznemirljivo, a varno izkušnjo visoko nad tlemi.

@visit 📍#Dubrovnik just launched a new thrilling activity called #skybiking 2 weeks ago🤩 Would you do this along these breathtaking views?⭐ 👉Tag someone who needs to do this 🎥 @AdventurousKate #visitdubrovnik #dubrovnikcroatia #croatiafulloflife #adrenalinejunkies #thrillseekers #traveltiktok #traveltok ♬ original sound - Visit

Starejše novice