Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Sre, 13.3.2024 17:18
Ob prihajajočem svetovnem dnevu varstva pravic potrošnikov, ki ga obeležujemo 15. marca, so se pri Zvezi potrošnikov Slovenije dotaknili področja umetne inteligence.

V petek, 15. marca, praznujemo svetovni dan varstva pravic potrošnikov. Ob tej priložnosti je prav, da se ustavimo in premislimo o vlogi umetne inteligence v vsakdanjem življenju. Te tematike so se dotaknili tudi na Zvezi potrošnikov Slovenije.

Umetna inteligenca je že nekaj časa prisotna in nas spremlja v mnogih oblikah, od preprostih aplikacij za pomoč pri nakupovanju do naprednih sistemov, ki vplivajo na naše odločitve in življenje na splošno. 

Vendar pa se ob njenem bliskovitem razvoju porajajo tudi številna vprašanja in izzivi, ki zahtevajo našo pozornost in ukrepanje.

Umetna inteligenca prinaša razbremenitev delovne sile

Najprej je pomembno razumeti, kaj UI prinaša s seboj. Napredne tehnologije, vključno z generativno umetno inteligenco, obljubljajo velike koristi, kot so povečana učinkovitost, natančnost in razbremenitev delovne sile. 

Podjetja in posamezniki lahko z njeno pomočjo pospešijo inovacije, razvijajo nove rešitve in zmanjšujejo stroške. Vendar pa je ob njenem hitrem napredku pomembno razpravljati tudi o morebitnih negativnih posledicah in nevarnostih, ki jih lahko prinese.

Slika je simbolična.

Kaj pa nevarnosti?

Ena od najbolj skrb vzbujajočih točk so primeri, ko je umetna inteligenca povzročila nepričakovane situacije ali celo škodo. 

Umetna inteligenca je na primer napisala gobarski priročnik, v katerem je nekatere smrtno nevarne gobe označila za užitne in navedla celo namišljene avtorje.

Od napačnih informacij v priročnikih do neprimernega odzivanja pri komunikaciji, obstajajo primeri, ki kažejo na potrebo po večji regulaciji in nadzoru.

Ključno vprašanje, ki se poraja, je, kdo naj bi bil odgovoren za ravnanja umetne inteligence in kako lahko zagotovimo, da deluje v skladu z etičnimi načeli in potrebami potrošnikov.

Slika je simbolična.

Prizadevanja za pravično in odgovorno uporabo

V luči teh vprašanj se organizacije, kot je Consumers International, zavzemajo za pravično in odgovorno uporabo umetne inteligence. Kampanje, kot je letošnja ob svetovnem dnevu pravic potrošnikov, spodbujajo ozaveščanje in razpravo o tej pomembni temi. 

Prav tako je pomembno, da se potrošniki zavedajo svojih pravic in se aktivno zavzemajo za varstvo pred morebitnimi zlorabami in nepravilnostmi.

Slika je simbolična.

Petra Lovišček, vodja pravne pisarne na Zvezi potrošnikov Slovenije, pravi: »Medtem ko se umetna inteligenca že dolgo uporablja za avtomatizacijo mnogih opravil, lahko generativna umetna inteligenca ustvari vsebino, od besedila in slik do računalniške kode, le s preprostim ukazom. 

Tudi članki, ki so ustvarjeni s pomočjo umetne inteligence, so v mnogih primerih neločljivo podobni vsebinam, ki jih ustvari človek. Prepričani smo, da ima potrošnik pravico vedeti, ali je članek nastal s pomočjo umetne inteligence ali ga je napisal človek.«

Starejše novice