Oglasni prispevek
Ned, 21.4.2024 08:23
V občinski dvorani v Gorišnici je nedavno potekal seminar za rejce piščancev, ki ga je organizirala Perutnina Ptuj.

Nedavno se je v večnamenski občinski dvorani v Gorišnici odvijal že tradicionalni seminar za rejce piščancev, organiziran s strani Perutnine Ptuj, vodilnega slovenskega in regijskega podjetja na področju perutninske industrije. 

Dogodek je privabil več kot 150 rejcev, ki so se zbrali, da bi s strani priznanih strokovnjakov izvedeli najnovejše smernice in trende v reji piščancev ter izmenjali dragocene izkušnje.

Direktor PC Živa proizvodnja Perutnine Ptuj, Marko Cigler, je v svojem uvodnem nagovoru poudaril pomen sodelovanja med podjetjem Perutnina Ptuj in rejci ter predstavil načrte za nadaljnji razvoj in rast žive proizvodnje podjetja. 

Poudaril je, da v Perutnini Ptuj nadaljujejo z nadgradnjo že desetletje uveljavljene premium piščančje reje, kjer imajo piščanci dostop do zunanjih ograjenih prostorov in več prostora za gibanje, ki je v tej obliki edinstvena v regiji.  

Predstavil je tudi prihodnji razvoj vzreje piščancev, ki gre v smer počasne vzreje (slow growing op.p). Slednja predvideva podaljšanje rejne dobe in zmanjšanje števila piščancev v hlevskih površinah ter sledenju vseh vidikov trajnosti.

Sledila so izjemno zanimiva predavanja priznanih strokovnjakov na področju vzreje piščancev, med katerimi je izstopala predstavitev standardov za rejo McDonald's, Izbrana kakovost Slovenija, BTS ter počasi rastočih vzrejnih praks, ki jih je podala Milena Valant Majcen. V nadaljevanju so bila obravnavana še ključna področja, ki so neposredno povezana z dobrobitjo živali in kakovostjo proizvodnje. 

Boštjan Domanjko je osvetlil pomembnost kvalitete in dobrobiti živih živali, medtem ko je Matic Nemec govoril o nujnosti biovarnosti v vzreji piščancev. Dodatno so s področja tehnološke opreme hlevov predstavili sistem rekuperacije s poudarki na zmanjšanju porabe energije in izboljšanju pogojev reje za piščance, ki so ključni ukrepi za doseganje trajnostne vzreje.

Po končanem strokovnem delu so se udeleženci dogodka lahko sprostili ob prijetnem pikniku, ki ga je organizirala Perutnina Ptuj. Druženje na trgu pred občinsko stavbo je potekalo v sproščenem vzdušju, polnem prijetnih pogovorov in izmenjave mnenj o skupnih projektnih izzivih ter prihodnosti vzreje piščancev.

Perutnina Ptuj aktivno podpira svoje rejce ter si prizadeva za trajnostno partnerstvo, temelječe na zaupanju in skupnih ciljih. Poleg finančne podpore pri novih investicijah (dograditvah in novogradnjah hlevov) ter strokovnega svetovanja rejcem, nudi tudi zagotovilo odkupne cene, ki je odraz njihovega truda in kakovosti proizvodnje. 

»V Perutnini Ptuj cenimo naše rejce in njihov trud, da lahko nemoteno zagotavljamo proizvodne procese. Zanje smo vedno na voljo z vso potrebno podporo in znanjem,« je poudaril Cigler.

V Perutnini Ptuj vabijo tudi nove rejce in širijo svoje kapacitete, saj želijo zagotoviti nadaljnjo rast in razvoj, ki bo omogočil zadovoljitev vedno večjega povpraševanja po visokokakovostnih perutninskih izdelkih. 

To dosegajo z nenehnim vlaganjem v najnovejše tehnologije in s svojo zavezanostjo sistemu KVS (kakovost, varnost, sledljivost) ter dolgoročnem sodelovanju s svojimi rejci in uveljavljanju trajnostnih praks. 

Za več informacij o možnostih sodelovanja v kooperantskem programu Perutnine Ptuj obiščite spletno stran podjetja Skupina Perutnina Ptuj ali kontaktirajte predstavnike podjetja na [email protected].

Starejše novice