Vir: Policijska uprava Kranj
Ljubljanainfo
Pon, 2.10.2023 09:38
Iz Policijske uprave Kranj so sporočili, da so obravnavali dve prometni nesreči: V prvi se je telesno poškodoval 42-letni motorist, v drugi pa se je telesno poškodoval 71-letni kolesar.

Tržiški policisti so bili včeraj okoli 18.35 obveščeni o prometni nesreči, v kateri je bil samoudeležen 42-letni motorist. Po podatkih, s katerimi razpolagajo policisti, je zaradi neprilagojene hitrosti najprej trčil v robnik in nato še v prometni znak.

Motorno kolo je bilo neregistrirano in odjavljeno iz prometa. Nameščeno je imel registrsko tablico od traktorja.

Motorno kolo je vozil brez opravljenega vozniškega izpita za to kategorijo in pod vplivom alkohola (0,63 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka). Bil je telesno poškodovan in s kraja z reševalnim vozilom prepeljan v zdravstveno ustanovo.

Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek za več prekrškov.  

Na območju Tržiča so okoli 19.35 policisti obravnavali še prometno nesrečo, v kateri je bil samoudeležen 71-letni kolesar. Po podatkih, s katerimi razpolagajo policisti, je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lahko telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil prepeljan v zdravstveno ustanovo.

Vozil je pod vplivom alkohola (1,22 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, kar je okoli 2,6 promila). Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek, so sporočili iz Policijske uprave Kranj. 

Starejše novice