Vir: Facebook profil Policijska uprava Kranj
zalastritof
Pet, 1.7.2022 12:25
Policisti in gasilci so pojasnili okoliščine prometne nesreče, ki se je ponoči zgodila na gorenjski avtocesti.

Ponoči se je na gorenjski avtocesti v smeri proti Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta življenje izgubili dve osebi. 

Udeleženi sta bili dve vozili, eno je vozilo v smeri proti Ljubljani, drugo pa v smeri proti Karavankam. Voznica, ki je vozila proti Ljubljani je na avtocestnem odseku Kranj vzhod–Brnik silovito trčila v ograjo, ki ločuje smerni vozišči. 

»Vozilo se je začelo kotaliti, pri tem je potnik padel iz vozila, na drugo stran avtoceste. Obe osebi iz tega vozila sta na kraju nesreče poškodbam podlegli,« je povedal policijski inšpektor Simon Sušanj.

Na kraju nesreče so posredovali tudi gasilci, ki so obvestilo o hudi prometni nesreči prejeli nekaj pred 1. uro zjutraj. Vodja intervencije gasilcev je izpostavil:

»Na intervencijo je izvozilo osem gasilcev s petimi vozili. Prvo vozilo je trčilo v odbojno ograjo, ki jo je večkrat prelomilo. Poškodbe na vozilu so bile izrazite, ko smo prišli na kraj dogodka, je bilo obrnjeno na streho.

Ena oseba je padla iz vozila in pri tem izgubila življenje. Druga je bila ob našem prihodu še na svojem sedežu, pripeta z varnostnim pasom. Po sedmih minutah smo žensko iz vozila rešili z ustreznim postopkom, a je podlegla poškodbam.«

Kaj je bil vzrok nesreče? 

Sušanj je kot vzrok nesreče navedel, da voznica, ki je trčila v ograjo, ni vozila po sredini voznega pasu. 

»Torej, trčila je v levo stran v sredino ograje, ki ločuje smerni vozišči. Ena izmed okoliščin, ki jih bomo preverjali, je zagotovo utrujenost, glede na to, da je šlo za odrasla državljana Srbije, sta se vrjetno pripeljala od daleč.«

Dodal je, da na to zagotovo vpliva tudi vročina in dejstvo, da je petek, ko je zaradi povečane količine turistov in potnikov v tranzitu promet na cestah zgoščen. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice