Profile picture for user STA STA
Ustvarjeno dne
Čet, 1.9.2022 14:28
Obsojenega pedofila na Hrvaškem 'kaznovali' z delom v društvu za otroke s posebnimi potrebami.

Moškega, ki so ga na Hrvaškem obsodili zaradi spolnega zlorabljanja deset let stare pastorke, so kaznovali z družbenokoristnim delom v društvu za delo z otroki s posebnimi potrebami, je razkril hrvaški časnik 24sata.

Tja ga je napotil probacijski urad pravosodnega ministrstva, ki je po mnenju ministra Ivana Malenice tudi odgovoren za napako.

Obsojenega pedofila iz Slavonije je sodišče kaznovalo z 11 meseci zapora, a so mu zaporno kazen spremenili v družbenokoristno delo.

Probacijski urad v Osijeku ga je napotil na delo v zabavno-vzgojnem parku v enem od slavonskih mest, ki so ga zgradili izključno za delo z otroki s posebnimi potrebami. Tam je več mesecev opravljal fizična dela, kot so košenje trave, popravljanje ograje, barvanje naprav za igranje.

Primer je danes potrdil tudi pravosodni minister, ki je dejal, da je zanj odgovoren probacijski urad. »Vedno je odgovoren probacijski urad. Očitno je prišlo do napake, težko to razumem,« je izjavil Malenica.

Minister je dejal še, da je nesprejemljivo in popolnoma nerazumljivo, da se je to zgodilo.

Napovedal je, da bodo v internem postopku ugotovili, kaj se je zgodilo in kdo je odgovoren za napako. Dodal je, da bodo, če bo treba, sankcionirali določene osebe.

Kakšne sankcije bodo sprejeli, ni pojasnil, je pa poudaril, da bo treba spremeniti zakon, če se bo izkazalo, da gre za sistemsko napako.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice