Slika je simbolična.
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Tor, 19.7.2022 08:13
Policisti poročajo o dogajanju v preteklih 24 urah.

V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 194 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 51 nanašalo na kriminaliteto, 50 pa na javni red in mir, ter 72 na prometno varnost.

Policisti obravnavali devet nesreč s telesnimi poškodbami

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali devet tatvin ter osem vlomov (v treh primerih je ostalo zgolj pri poskusu vloma).

Pri prometni varnosti so obravnavali 26 prometnih nesreč z materialno škodo, šest nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami ter tri nesreče s hudimi telesnimi poškodbami.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 16 krat na javnem kraju, pri čemer so eno osebo tudi pridržali. Petkrat pa je bila potrebna intervencija v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje policisti tokrat niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.
 

Voznik odvzel prednost motoristu

Včeraj, nekaj pred 16. uro se je na Savski cesti izven naselja Ljubljana zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist.

Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik pri zavijanju levo odvzel prednost motoristu, ki je pripeljal nasproti.

Pri tem sta se voznik motorja in potnik na motorju huje telesno poškodovala.  Z reševalnim vozilom sta bila odpeljan v UBKC Ljubljana, njuno življenje pa na srečo ni ogroženo.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno tudi pristojno državno tožilstvo.

Trčenje dveh kolesarjev

Včeraj, okoli 13. ure se je v Verjah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena kolesarja

Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker sta kolesarja vozila vzporedno, pri tem pa sta zaradi nepravilnega premika enega izmed kolesarjev, trčila in padla. Pri tem se je udeležena  kolesarka huje telesno poškodovala.

Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v UBKC Ljubljana, njeno življenje pa ni ogroženo.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno tudi pristojno državno tožilstvo.

V prometni nesreči udeležena peška in avtobus

Včeraj, okoli 9.30 ure se je Slovenski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila peška in avtobus.

Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je peška nepravilno prečkala vozišče, voznik  avtobusa pa je, da bi preprečil trčenje moral silovito zavirati. Zaradi tega so v avtobusu padli trije potniki, ki so se pri padcu poškodovali, ena izmed potnic huje.

 Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno tudi pristojno državno tožilstvo.
 

Starejše novice