Davor Janjić / Foto: Mediaspeed
STA
Tor, 29.11.2022 15:08
Umrl je filmski in televizijski igralec Davor Janjić, ki je zaigral tudi v slovenskih filmih Outsider in Petelinji zajtrk.

Janjić je zaigral v nekaterih opaženih filmih ob koncu jugoslovanske kinematografije, kot je Življenje s stricem Krsta Papića. V začetku 90. let je živel v Londonu, od leta 1997 pa je živel in deloval v Sloveniji.

Umrl je pri svojih 53 letih, po prvih informacijah pa je preminil v ponedeljek v Beogradu, poroča portal banjaluka.net.

Janjić se je rodil v Tuzli 18. novembra 1969. Študiral je filmsko igro v studiu za mlade igralce in na akademiji dramskih umetnosti v Sarajevu. Bil je član Odprte scene Obala Sarajevo in najmlajši član Ateljeja 212 v Beogradu.

Nastopil je v filmih držav nekdanje Jugoslavije. Svoje pomembnejše vloge je odigral med drugim v filmih Še tisti kanček duše (Ono malo duše) Življenje s stricem, Belle Epoque, Čaruga, Oslovska leta in Duhovi Sarajeva. Za vlogo v filmu Življenje s stricem je bil nagrajen na filmskem festivalu v Montrealu.

Po vojni v nekdanji Jugoslaviji je dobil ponudbo za slovenski film Outsider Andreja Košaka. Zaigral je tudi v Petelinjem zajtrku Marka Naberšnika.

 

Od igralca se na družbenih omrežjih poslavljajo številni kolegi, posvetilo mu je na Faceboooku namenil tudi Andrej Košak, ki je zapisal: »Zbogom Sead. Tvoj Andrej.« Sead je bil namreč glavni lik v Outsiderju.

Starejše novice