Slika je simbolična, In Bed with Luxury
Ljubljanainfo
Sre, 10.5.2023 18:00
Številni se pri izbiri dopusta namesto obiska restavracij in kuhanja raje odločajo za ponudbo all inclusive, ob tem pričakujejo popoln oddih brez skrbi o zapravljanju. Pa je res tako?

Poletje se že bliža, hkrati pa tudi počitnikovanje in zasluženi dopust.

Da bi oddih bil res brezskrben, mnogi ob rezervaciji nastanitev dajejo prednost all inclusive ponudbam.

All inclusive ali dopust brez denarnice

V all inclusive storitev v hotelih so poleg nastanitve v izbranem hotelu všteti vsi trije glavni obroki in pester izbor alkoholnih in brezalkoholnih pijač.

Velikokrat so v ponudbo vštete tudi razne športne aktivnosti in dogodivščine, otroške aktivnosti, dostop do bazena, dostop do spa in wellness centrov, brezplačen vstop v hotelski nočni klub in še kaj.

Zaradi že zajete velike večine stroškov počitnikovanja se ponekod za tovrstno uslugo uporablja tudi izraz dopust brez denarnice. 

Pa se res lahko na dopust odpravite na dopust brez denarnice? 

Vse ni vključeno v ponudbo!

Številni gosti pričakujejo, da bodo zaradi ponudbe all inclusive imeli vse vključeno, kot razkriva samo ime storitve.

Vendar temu ni tako, gosti lahko naletijo na cel seznam stvari, ki niso del ponudbe, poroča hrvaški portal Nova.rs. 

Ob rezervaciji hotela je treba obvezno prebrati opis all inclusive ponudbe in kaj ta zajema, le tako se boste izognili neprijetnim presenečanjem. 

Kaj vam lahko zaračunajo? 

Kaj vse zajema storitev se razlikuje od države do države, pa tudi od hotela do hotela. Tako kvaliteta in vsebina ne bosta vsepovsod enaka. 

Ponekod boste lahko plačali že za osnovne stvari, kot je ustekleničena voda. Nekateri hoteli pa posebej zaračunajo tudi kavo.

Na morju ne gre brez vodnih radosti in ležernega poležavanja na plaži. Ste mislili, da se boste vsaj tam izognili stroškom?

Tudi tam vas lahko udarijo po žepu, v nekaterih hotelih je za ležalnik in sončnik nujno doplačilo. 

Tudi ponudbe hrane ne sme vzeti samoumevno, trije obroki so sicer zagotovljeni, vendar ni nujno, da boste lahko izbirali kaj in kdaj boste jedli. 

Za posebni jedi so potrebna doplačila, podobno pa je tudi s pijačo. Kljub temu da je pijača brezplačna, ni nujno, da vsa. 

Pred rezervacijo pa je treba preveriti tudi aktivnosti, ki naj bi bile vključene v all inclusive ponudbo. Tako so lahko nekatere storitve res brezplačne, za nekatere pa bo treba odšteti še nekaj denarja.

Starejše novice