Prostor, kjer sta prej stali mobilni stojnici s hrano in pijačo.
zalastritof
Pon, 20.12.2021 15:57
Po več zapletih z odpiranjem in zapiranjem prazničnih sejemskih hišic, se je tistim, ki imajo stojnico na kolesih, nasmehnila sreča.

V začetku decembra so se meščani, še posebej pa gostinci, zgrozili ob vladnem ukrepu, da sejemske hišice, ki ponujajo hrano in pijačo, ne smejo obratovati.

Približno teden dni kasneje pa je ljubljanski župan Zoran Janković napovedal, da bodo hišice na Pogačarjevem trgu ponovno odprli, ker gre za tržniško in ne sejemsko dejavnost.

To so tudi storili, a so jih še isti dan obiskali inšpektorju, stojnice s hrano pa dan kasneje spet zaprli.

Poteza Jankovića razburila mnoge

Nad potezo župana in Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice je bila ogorčena predvsem vodja svetovalne skupine za covid-19 Mateja Logar, ki je ob tem izpostavila: 

»Pravzaprav je žalostno, da je treba v trenutku, ko iščemo najboljše rešitve za bolnike s covidom in brez covida, da bi bili deležni ustreznega bolnišničnega zdravljenja, iskati luknje v odlokih in rešitve za stvari, ki v tem trenutku niso najbolj pomembne. Razočarani smo nad odločitvijo v Ljubljani, ki definitivno ni v luči skupnega boja proti epidemiji.«

Spremenjena lokacija in ponovno odprtje

Nekaj časa so bile na Pogačarjevem trgu odprte mobilne stojnice, ki prodajajo hrano in pijačo, a so tudi te inšpektorji prejšnji torek zaprli.

A pojavila se je nova rešitev. Dve mobilni stojnici, kjer prodajajo hrano in pijačo, sta znova odprti. 

A ne stojita več na Pogačarjevem, ampak na Vodnikovem trgu

Danes, ko smo se dopoldne sprehodili čez tržnico, gostinci mobilnih hišic sicer še niso odprli.

Med Vodnikovim in Pogačarjevim trgom pa se je pretekli teden pojavil kažipot, ki inšpektorje usmerja na Pogačarjev trg, obiskovalce pa na Vodnikov.

Starejše novice