Ljubljanainfo
Sob, 11.2.2023 08:00
Bliža se najbolj zaljubljeni praznik. Zbrali smo nekaj predlogov, kje ga lahko preživite v Ljubljani.

V Sloveniji 14. februarja praznujemo god svetega Valentina, prvega pomladnega svetnika, zato se po starem kmečkem koledarju ta dan tradicionalno prične delo v vinogradih in vrtovih. Na ta dan naj bi se ženili tudi ptički.

Valentinovo kot dan zaljubljencev smo začeli praznovati šele v sodobnem času. Da pa bo ta dan nekaj posebnega, smo zbrali nekaj predlogov, kam se lahko opravite z boljšo polovico ali s prijatelji.

Kino Sloga

Že ta petek, 10. februarja, se lahko odpravite v Kino Sloga, kjer bo vroče! Letos praznujejo že jubilejno deseto edicijo programa Kinosloga. Retrosex., s katerim se spominjajo legendarnega erotičnega Kina Sloga in oživljajo sočno zgodovino filmske erotike. Pričnejo ob 18. uri.

The Beatles, Luka Basi in ...

Vsi ljubitelji skupine The Beatles vabljeni v petek, 10. februarja, v Cankarjev dom. Pripravljajo nepozabno doživetje največjih hitov skupine The Beatles v izvedbi velikega simfoničnega orkestra Muzikon in vrhunske skupine The Bestbeat!

Veliki Valentinov koncert pripravljajo tudi v Cvetličarni, kjer bo 10. februarja nastopil priljubljeni pevec Luka Basi. Obljubljajo pravi večer za zaljubljene. Že naslednji dan pa pripravljajo Yugo Nostalgijo v Cvetličarni, ko se bo z nostalgičnimi hiti iz 80-ih let praznovala prava ljubezen.

Dancelife vabi na Valentinov Salsensual Party, kamor lahko pobegnete iz vsakdana in si privoščite noč, polno romantike in plesa. V vročih ritmih se lahko zavrtite v soboto, 11. februarja.

Valentinovo v kinu in LUV fest

Romantično dogajanje se bo nadaljevalo tudi v torek, 14. februarja. Tako na dan zaljubljenih Cineplexx vabi na Valentinovo v kinu v družbi čokolade Lindor, Kino Sloga ponovno vabi na Retrosex, v Cvetličarni pa pripravljajo Valentinov stand-up: Za pare je cenej.

Od 8. februarja pa v Ljubljani poteka najbolj zaljubljen festival LUV fest, kjer si lahko na različnih lokacijah spočijete oči na svetlobnih elementih, se fotografirate na foto točkah, obiščete katero od ustvarjalnih delavnic, si privoščite glasbeno razvajanje ter pocrkljate svoje brbončice.

Preživite najbolj zaljubljeni dan (in vikend) na eni izmed prireditev, radi se pa imejte celo leto. Za druge dogodke ob valentinovem spremljajte koledar dogodkov na Ljubljanainfo.

Starejše novice