Foto: Bobo
Maksimilijan N…
Sre, 7.6.2023 11:27
V petek, 2. junija 2023, se pričenja sezona Letnega Kinodvora - niza projekcij zanimivih filmov v prijetni atmosferi Kinodvorišča.

Mestna občina Ljubljana je objavila napovednik in program Letnega Kinodvora, ki bo en mesec - od 8. junija do 8. julija - prirejal projekcije najrazličnejših filmskih mojstrovin v letnem kinu v atriju Slovenskih železnic, ki je v notranjem dvorišču stavbe, nekoč palače Ljubljanski dvor.

Projekcije se bodo vsakič začele ob 21.30, prvi pa bo na vrsti dokumentarni film Žige Virca, naslovljen Poletje ’91.

Celoten program lahko preverite na tej povezavi

V poletnih mesecih se bo sicer zvrstilo več filmskih dogodkov v Ljubljani. Kinodvorišču že tradicionalno sledi Film pod zvezdami, letni kino na Grajskem dvorišču. Med 13. julijem in 5. avgustom bo na sporedu 24 zaporednih filmskih večerov, na katerih bodo predvajali izbrane odmevne filme pretekle kinematografske sezone, pa tudi sveže predpremiere in premierne naslove.

Sezona kina na prostem se bo zaključila s posebnim dogodkom na Kongresnem trgu, imenovanem Letni Kinodvor. Med 21. in 24. avgustom bodo predvajali štiri vrhunske filme, ki so posvečeni pomembnim obletnicam v zgodovini filma.

Starejše novice