Profile picture for user Patricija Fašalek P. F.
Ustvarjeno dne
Sre, 30.3.2022 20:00
Bralci Ljubljanainfo ste za najboljšo kavo v našem mestu izbrali Cafetino. Obiskali smo jih in preverili, kaj jih dela odlične.

Cafetino obstaja od leta 2000, torej je z nami že 22 let. Sprva je šlo za trgovino s kavo, skodelicami in kafetierami, ki se je nahajala v sosednjem prostoru od današnjega Cafetina.

Na lokacijo Stari trg 5 so se preselili leta 2006.

Šestintrideset različnih vrst kav

Posebna odlika Cafetina je v njegovem velikem izboru, ki zajema kar šestintrideset različnih vrst kav. Vse vrste je mogoče kupiti in si jih skuhati doma ali pa jih naročiti in spiti v lokalu.

Tako lahko obiskovalci najprej preizkusijo, katera kava jim odgovarja, in si nato kupijo vrečko za domov. 

»Ali obratno, nekateri jo najprej kupijo in če jim je všeč, jo pridejo spit tudi v lokal,« je za Ljubljanainfo povedal Robert Les, solastnik lokala.

Za odprtje lokala se je odločil, ker mu je bilo to v dovolj velik izziv, saj takrat še nismo imeli tako pester ponudbe kave pri nas.

Osebje izurjeno v dobri pripravi kave

Ob odprtju so bili vajeni, da imajo v očeh ljudi najboljšo kavo v Ljubljani, kasneje so se vtisi nekoliko ohladili.

»Presenetilo nas je, da smo po izboru vaših bralcev zasedli prvo mesto za najboljšo kavo v Ljubljani. To nam sporoča, da imamo dovolj obiska, saj je moralo biti številčno dovolj glasov,« so dejali.

Osebje Cafetina je v pripravi dobre kave tudi dobro izurjeno. Vsaka postrežena kava tako ni samo zelo okusna, ampak tudi izgleda dobro.

Cafetino espresso je njihova lastna mešanica kave, ki je med gosti najbolj priljubljena, ima pa bogat okus s sadno-čokoladno aromo.

Različni izvori in arome

Imajo šestintrideset različnih vrst kav, ki vam jih lahko pripravijo na dva načina: kot espresso ali kot turško kavo. Tako široka ponudba gostom omogoča, da se lahko odločijo tudi na primer za lešnikovo kavo z ovsenim mlekom.

Pohvalijo se lahko s kavami, ki izvirajo iz Azije, Arabskega polotoka, Latinske Amerike in Afrike, njihove arome pa je moč najti v aromatiziranih, manj in bolj kislih, čokoladnih, svežih, slajših, cvetnih, sadnih, začinjenih in praženih okusih.

Kava pa ni edino, kar se najde v njihovi kavarni: naročiti je možno francoske rogljičke in druge sadne prigrizke, prav tako pa se najde primerna pijača tudi za ljubitelje alkohola.

Obdobje epidemije jih je sicer precej prizadelo, lokal je bil nekaj časa zaprt, vendar jim je uspelo pokriti plače in plačati račune. »Upam, da bo od zdaj naprej vse v redu,« je dejal Robert Les.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice