Fotografija je simbolična.
Patricija Fašalek
Ned, 25.9.2022 07:58
Meščani se že nekaj časa pritožujejo nad novimi parkomati, ki ne delujejo pravilno. Imate tudi vi slabo izkušnjo?

Od neodzivnosti do neuporabnih QR kod, Ljubljančani so številčno nezadovoljni nad novimi parkomati. Tako se je na Mestno občino ponovno obrnil prebivalec Ljubljane, ki je svoje razočaranje nad situacijo opisal z besedami:

»Kot ste že bili obveščeni, novi parkomati ne delujejo pravilno! S pritiskom na zeleno tipko se ne zgodi NIČ, včasih jo je potrebno pritisniti tudi 15x!«

Zapisal je še, da imajo težave s parkiranjem tudi tujci, saj ne razumejo, zakaj parkomati ne delujejo, za pomoč pa se obračajo na domačine, kateri prav tako ne vejo, zakaj naprava ne želi izdati parkirnega listka.

»Kakšno nepreverjeno opremo vgrajujete? Piše se leto 2022 in v glavnem mestu še vedno ne moremo plačati parkirnine z bančno ali kreditno kartico, aplikacijo Urbana pa prav tako ne moremo napolniti z istimi?« se je pritožil meščan.

Težav se na občini zavedajo

Na pobudo meščana so odgovorili z Mestne občine Ljubljana, Oddelka za gospodarske dejavnosti in promet. Pravijo, da se težav pri delovanju novih parkomatov zavedajo.

»Obveščamo vas, da se težave odpravljajo z dobaviteljem in z proizvajalcem parkomatov, saj gre za programsko težavo, na katero upravljavec parkomatov nima vpliva,« so pojasnili z ljubljanske občine.

Enak odgovor so prejeli tudi vsi ostali meščani, ki so na to temo podali pobudo na mestno občino. 

Starejše novice