Foto: Mestna občina Ljubljana
Ustvarjeno dne
Pet, 18.3.2022 13:33
V parku Kodeljevo so zasadili nova drevesa na območju kostanjevega drevoreda na Ulici Carla Benza in s tem ponovno vzpostavili in dopolnili stari grajski drevored.

Z Mestne občine Ljubljana so zapisali, da so ohranili 17 odraslih dreves, odstranili dve oslabeli drevesi in zasadili 35 novih divjih kostanjev, ki sedaj s 17 starimi drevesi tvorijo historično zasnovo zaščitenega drevoreda.

Na mestu, kjer so bila doslej parkirana pretežno vozila obiskovalcev parka in objektov v njem, so uredili zelenico.

Med drevesi več ne bo možno parkiranje

Potek ceste Carla Benza, ki vodi do gradu Kodeljevo, ostaja nespremenjen. Ukinili pa so peščeno parkirišče, ki se je razširilo v zelenico med drevesa, saj so parkirana vozila ogrožala drevesa.

Kje lahko parkirate?

Ob kopališču Kodeljevo so že lani uredili novo parkirišče. Parkiranje je omogočeno tudi na okoliških ulicah in parkiriščih. Poleg kopališča je možno parkirati tudi na bližnjem parkirišču ob Povšetovi ulici ter na vogalu Gortanove in Kosovelove ulice.
 

Prihod do parka na trajnosten način

Z mestne občine priporočajo, da obiskovalci do parka prihajajo na trajnosten način, na primer peš, s kolesom ali z avtobusom.

Postajališča Ljubljanskega potniškega prometa so v neposredni bližini parka tako na Poljanski cesti kot na Povšetovi ulici.

Kam s kolesom?

V duhu največjega kolesarskega kongresa Velo-city 2022 Ljubljana so pri otroškem igrišču Kodeljevo, ki je bil prenovljen leta 2017, že lani postavili nova stojala za kolesa.

Kolesarska stojala so tudi pred športnimi objekti in fakulteti, na Parkirišču Povšetova pa je postajališče sistema za izposojo koles Bicikelj.
 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice