Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Pet, 12.4.2024 12:43
Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Odzval se je tudi lendavski župan Janez Magyar.

Policisti so bili 10. aprila obveščeni, da so na enega izmed spletnih portalov na območju Policijske uprave Murska Sobota prejeli grožnje zoper življenje in telo s strani neznanega storilca. 

»Kriminalisti in policisti so izvedli prve nujne ukrepe za zagotovitev varnosti glede izrečenih groženj, hkrati pa zbrali prva nujna obvestila v zvezi storjenega kaznivega dejanja. 

Po posvetu z okrožnim državnim tožilstvom je bil zavarovan dokazni material v povezavi s storjenim kaznivim dejanjem. V tej zvezi kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smeri potrditve storjenega kaznivega dejanja s ciljem izsleditve storilca izrečenih groženj,« so za Sobotainfo sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota

Odziv župana 

V luči nedavnih dogodkov in z namenom zagotavljanja varnosti v šolskem okolju je Občina Lendava na podlagi varnostih tveganj sprejela naslednje varnostne ukrepe za Dvojezično osnovno šolo I Lendava

»V skladu s temi ukrepi je bil dosežen dogovor, da bodo vrata šole hermetično zaprta, razen za potrebe vzgojno-izobraževalnega procesa. Na glavnem vhodu bo prisoten varnostnik, ki bo skrbel za varnost in izvajal ukrepe po potrebi.

Prosimo starše, da aktivno spremljajo dogajanje in morebitna tveganja ter jih v primeru kakršnih koli pomembnih informacij nemudoma sporočijo pristojnim organom. Ukrepi so izključno preventivne narave in so namenjeni zagotavljanju skupne varnosti,« se je na nedavne dogodke odzval Janez Magyar, župan Občine Lendava.

Starejše novice