Slika je simbolična (foto: MOL).
Ljubljanainfo
Pon, 4.12.2023 10:27
Bolje jo boste odnesli, če se zlažete.

Na spletnem forumu Reddit se je pojavila zanimiva izpoved enega izmed uporabnikov ljubljanskega javnega potniškega prometa, ki je razkrila marsikateri nesmisel v načinu, na katerega deluje sistem sankcioniranja posameznikov, ki vede ali nevede prekršijo pravila LPP.

»Nenamerno sem vzel kartico, misleč, da je moja, in še vedno deluje (ni mi bilo znano, da je že potekla). Med vožnjo me je kontrolor ustavil in mi odvzel kartico, ker je bila v lasti mojega dekleta (40 evrov). Ob njem je bil tudi  kolega iz mestnega inšpektorata, ki me je popisal. Kasneje sem šel iskat kartico in tudi plačal za njeno vračilo. Uslužbenka za okencem mi je povedala, da bom prejel neko obvestilo in kazen. Vprašal sem jo o višini kazni in drugih podrobnostih, vendar mi ni znala povedati nič konkretnega.«

Kaj vas torej čaka v primeru, da se skušate na avtobusih mestnega potniškega prometa s tujo kartico (na orimer Urbano)? Zgodi se lahko celo, da se boste zagovarjali na sodišču. 

»Imela sem podobno izkušnjo, ker sem nenamerno uporabila bratovo Urbano. Na koncu sem morala pred sodišče zaradi 1,70 evra. Imajo zelo nerazumno prakso. Nisem prejela kazni, vendar sem se morala takrat s starši odpraviti na sodišče in se sama zagovarjati, zakaj sem uporabljala bratovo Urbano. Na koncu so določili, da moram vrniti 1,70 evra LPP-ju,« je svojo izkušnjo delila uporabnica.

Ceneje jo boste odnesli, če kontrolorju ne poveste resnice

V primeru, da na avtobusu ugotovite, da Urbana, s katero ste validirali svojo vožnjo ni vaša, tega kontrolorju nikar ne priznajte. Globa za vožnjo z avtobusom brez veljavne vozovnice namreč znaša 40 evrov. 

A če se boste skušali validirati s tujo vozovnico, boste plačali kazen v enaki višini, poleg tega pa vam jo bo kontrolor zaplenil in ko jo boste želeli zopet prevzeti, vam bo LPP izstavil račun - za 40 evrov.

Komentarji (1)

Mirko. (ni preverjeno)

Pri Marpromu v Mb linija 15, 7.razred,pomotoma z sestro zamenjal kartico-kazen. V tej državi je najslabše biti Slovenec,če nisi te vsi tazumejo in si bogi,če si te vsi zizajo da imajo za vse ki so se k nam privlekli ko so slišali kako je super če si v Sloveniji tujec.

Starejše novice