Dunajska cesta. / Foto: Bobo
Ljubljanainfo
Čet, 13.4.2023 07:00
Na Dunajski cesti v Ljubljani se v ponedeljek začenja obnova nadvoza nad severno ljubljansko obvoznico.

Ljubljanski župan Zoran Janković je na redni novinarski konferenci potrdil, da se v ponedeljek začne obnova nadvoza na Dunajski cesti, nad severno ljubljansko obvoznico.

Prenova bo občino po poročanju Dnevnika stala tri milijone evrov, Janković pa je dejal, da bo »gneča v naslednjih petih mesecih izjemno velika, ampak enostavno gremo v to.«

Dejal je še, da bo točna zapora jasna v ponedeljek in da bodo najmanj polovico nadvoza poskušali držati v obratovanju, vendar na tem območju kljub temu pričakuje težave v prometu.

Ena najbolj obremenjenih cest v prestolnici

Dunajska cesta je, kot so že januarja ob napovedi gradbenih del v povezavi z omenjenim nadvozom opozorili pri Siolu, ena najbolj obremenjenih cest v prestolnici in ena pomembnejših vpadnic v središče mesta.

Dela naj bi po njihovih takratnih informacijah trajala kar 270 dni, v tem času pa bodo pri Darsu izvedli prenovo konstrukcije nadvoza, mestna občina Ljubljana pa bo poskrbela za prenovo vozišča.

V okviru projekta so predvidene zamenjave dilatacij na objektu in na hodnikih, celotnega asfaltnega vozišča s hidroizolacijo in tistega pred objektom, vseh robnikov na objektu, celotnega odvodnega sistema, ograje za pešce z ustreznim nivojem zadrževanja na hodnikih, konzol nosilcev na komunalnih vodih ter vertikalne in horizontalne prometne signalizacije pred objektom in na njem.

Načrtovana je tudi sanacija vseh razpok na armiranobetonskem objektu, vseh betonskih površin objekta, zamakanj in dostopa do objekta in pod njim.

 

 

Preberite še

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice