Foto: Bobo
Ljubljanainfo
Pon, 4.12.2023 18:00
Zima je praktično že tu. Da bo Ljubljana bela, ne pa tudi povsem zabeljena, bo skrbela zimska služba.

Zima je v zadnjem mesecu tega leta že potrkala na vrata Ljubljane. Zato se zdi primerno, da preverimo, v kakšni formi je zimska služba, ki bo skrbela, da bodo razmere kolikor toliko »normalne«.

Kar se tiče novosti, so nam v Komunalnem podjetju Ljubljana povedali, da so v »plan izvajanja zimske službe dodali novozgrajene odseke«.

Za posip imajo trenutno na zalogi poltretjo tono soli; 350 kubičnih metrov mešanice soli in peska; 25.000 litrov kalcija; in 12 ton snovi Envirothawn.

Zanimalo nas je tudi, kakšna je flota zimske službe in koliko ljudi jo tvori. Kot so nam povedali, imajo na razpolago 70 kamionskih čelnih plugov ter 138 ostalih plužnih enot, kot so traktorji, rovokopači, mini nakladači, unimogi, grederji, sicer pa je vseh udeležencev v zimski službi 680.

Na Tbilisijski

Tudi letos je na voljo brezplačna sol za posipanje. Za občane 15 kilogramov, za vrtce in šole pa 100 kilogramov, in sicer od ponedeljka do sobote od 7. do 17. ure, ob nedeljah pa od 7. do 13. ure na Tbilisijski 61.

»Posamezniki se morajo ob prevzemu soli izkazati z osebnim dokumentov, s katerega je razvidno, da so meščani Mestne občine Ljubljane, s seboj pa morajo imeti posodo za prevzem soli,« so v Komunalnem podjetju Ljubljana še povedali za Ljubljanainfo.

Starejše novice