foto: Bobo
Ljubljanainfo
Pet, 10.2.2023 15:07
Si lahko predstavljate pust brez krofov? Ljubitelji sladkega bodo nedvomno rekli ne. Kakšne pa so letos cene teh slastnih dobrot?

Pust in praznično dogajanje se približujeta s polno paro, pustno soboto bomo obeležili že 18. februarja, pustni torek pa letos pade na 21. februar. 

Najmlajši komaj čakajo, da se bodo našemili v svoje najljubše junake, malo starejši pa se veselijo vseh dobrot, ki jih čakajo tekom pustovanja. Na pustni torek pa zagotovo se smejo manjkati krofi z marelično marmelado.

Nekateri so pristaši domačih, eni pa to delo raje prepustijo strokovnjakom in si privoščijo krofe iz pekarne ali trgovin. Koliko pa bomo letos odšteli za njih?

Lidl in Eurospin najugodnejša

V Lidlovi pekarni si krof z marelično marmelado lahko privoščite že za 0,58 evra. 

V Eurospinu lahko, podobno kot v nekaterih drugih trgovinah, kupite več krofov hkrati, kar bo za denarnico nekoliko ugodneje. Tako boste za štiri sveže krofe z mareličnim polnilom odšteli 1,89 evra. Vendar akcija velja samo do 15. februarja, po redni ceni jih boste dobili za 2,39 evra.

Trgovski center Spar v svoji pekarni ponuja sveže pečen krof z marmelado, katerega cena znaša 0,65 evra. Poleg posameznih krofov si lahko privoščite paket štirih krofov z mareličnim polnilom in posipom za 1,69 evra. 

Mercator najdražji

Z odločitvijo za nakup krofa v Mercatorju, bo vaša denarnica najbolj trpela, za en krof z marmelado boste plačali kar 1,30 evra.

Si pa lahko tako kot v Eurospinu tudi v najboljšem sosedu privoščite akcijo štirih, za katere boste odšteli 2,59 evra, s pika ugodnostmi pa le 1,28 evra.

Koliko pa stanejo krofi drugje?

Marelična marmelada ne prepriča vsakogar, nekateri raje posegajo po drugih polnilih, kot sta vanilijeva krema ali pa čokoladna krema.

Krof z vanilijevo kremo in prelit s čokolado v Mercatorju stane 1,69 evra. Tudi krof s čokolado, lešnikom in kakavom boste dobili po enaki ceni. 

Za tri čokoladne krofe polnjene z vanilijevo kremo boste v Sparu zapravili 3,39 evra, kar znese na enega 1,13 evra.

Na voljo tudi veganski krofi

Za tiste, ki v svojo prehrano ne vključujete živalskih izdelkov, vendar bi se vseeno radi razvajali z vsaj enim kosom te pustne dobrote, so na voljo veganski krofi.

Za dva veganska krofa boste v Sparu odšteli 2,09 evra. V Hoferju pa boste kar dva veganska krofa dobili že za 1,49 evra

Starejše novice