Foto: spletna stran Javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice
Ljubljanainfo
Pon, 26.2.2024 18:00
Kapaciteta parkirne hiše Rog je 86 parkirnih mest od katerih je pet parkirnih mest namenjenih gibalno oviranim ljudem.

Ste mnenja, da v prestolnici primanjkuje parkirnih mest? Z odprtjem parkirne hiše Rog bo ta problem nekoliko olajšan. 

Parkirna hiša je sicer pod prenovljenim Centrom Rog. Uvoz v garažo je urejen iz Rozmanove ulice.

Kapaciteta parkirne hiše je 86 parkirnih mest, od katerih je pet parkirnih mest namenjenih gibalno oviranim ljudem, pet za motorna kolesa, eno parkirno mesto pa je namenjeno dostavi.

V parkirni hiši bo 35 parkirnih mest namenjenih mesečnemu najemu pod pogoji za stanovalce, fizičnim in pravnim osebam. Za najem je potrebno izpolniti Vlogo za najem parkirnega mesta, kjer poleg osebnih podatkov izpolnite tudi podatke o vozilu, vlogo pa nato pošljete na elektronski naslov [email protected].

Parkirna hiša od Prešernovega trga oddaljena 850 metrov

Na spletni platformi TikTok je Javno podjetje ljubljanska parkirišča in tržnice delilo tudi posnetek, v katerem lahko slišimo, da je parkirna hiša od Prešernovega trga oddaljena zgolj 850 metrov, sprehod do ljubljanske tržnice pa vzame še nekoliko manj časa. 

Prikaz zasedenosti parkirnih mest

Da se do parkirne hiše ne boste peljali zaman, je na sledeči povezavi mogoče videti tudi prikaz zasedenosti parkirišč.

Parkirnino lahko poravnate na avtomatski blagajni, ki se nanaša v neposredni bližini vhoda v Center Rog. Plačilo je možno z gotovino, bančnimi karticami, kartico Urbana in mobilno aplikacijo Urbana.

Posebnost parkirne hiše je ta, da sta namesto zapornic za vhod in izhod nameščena potopna stebrička.  

Kaj vse bo sicer še mogoče početi v novem centru Rog? 

V novem Centru Rog bo mogoče početi veliko stvari. Poročali smo že o njihovih različnih programih mednarodnega sodelovanja.

V Centru se bodo nahajali skupni proizvodni laboratoriji, kjer bodo potekale delavnice. Na 1000 kvadratnih metrih se bo raztezalo 7 skupnih proizvodnih laboratorijev, ki bodo uporabnikom na podlagi članarine ponujali usposabljanje za samostojno rabo strojne opreme, tehnično podporo pri opredmetenju njihovih idej, dostop do strojne opreme za samostojno ustvarjanje in številne tečaje na ciljnem področju. 

Starejše novice