Foto: Bobo
Profile picture for user Patricija Fašalek P. F.
Ustvarjeno dne
Pon, 18.7.2022 11:28
Novinarka Financ Petra Sovdat je na računu avtobusne vozovnice ugotovila, da so ji zaračunali 'postajno uslugo', ki je znašala 22 odstotkov cene njene vozovnice.

»Avtobusna postaja Ljubljana, cash only okence, postajna usluga (?) 22 odstotkov cene karte, leto 2022,« se glasi zapis novinarke Petre Sovdat na Twitterju, zraven pa je priložena fotografija, s katere je razvidno, da je za avtobusno vozovnico v vrednosti 1,8 evra doplačala 50 centov za 'postajne usluge'.

Kupila jo je na okencu, kjer sprejemajo zgolj gotovino, komentatorji objave pa so se strinjali, da takšna postrežba sodi v preteklost in ne v leto 2022.

»Digitalizacija?« se je glasil eden od zapisov, nadalje pa so jo spraševali, ali ni morda koristila storitve iz leta 1995.

Na to je avtorica objave odgovorila, da je njihova nova številka za informacije 1991, kar se ji je zdelo »kar prikladno«. Predhodna številka za informacije avtobusne postaje je bila 090.

Za kaj vse boste doplačali na Avtobusni postaji Ljubljana?

Na spletni strani Avtobusne postaje Ljubljana je pod kategorijo Splošna vozovnica omenjeno, da so nekatere vrste vozovnic lahko predmet postajne usluge. Te so določene po ceniku:

Ob nakupu enkratne vozovnice boste zanjo doplačali 50 centov, ob nakupu ali izdelavi terminske vozovnice pa boste odšteli en evro. 

Dlje časa kot nameravate vozovnico uporabljati, višja je prodajna usluga: za celotno subvencionirano vozovnico vas bo prišlo dodatna dva evra, medtem ko se cene prodajne usluge ob nakupu ali izdelavi vikend družinske vozovnice za od pet do deset oseb gibljejo v višini do štiri evre.

Doplačila vas čakajo tudi v primeru, če želite rezervirati sedež, natisniti digitalno vozovnico ali pridobiti potrdilo o cenah in voznih redih, prav tako vam bodo zaračunali uporabo stranišča in klic na njihov informacijski center.

Isti cenik zajema cene kazni, in sicer vam bodo zaračunali 5,75 evra za vsakih deset minut nedovoljenega parkiranja, 4,16 evra za vsakih deset besed ob uporabi zvočne naprave in 125 evrov za onesnaževanje površin.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice