Foto: Sidera
Ustvarjeno dne
Pet, 5.3.2021 11:06
Celoten projekt v vrednosti 70 milijonov evrov se je začel septembra lani, kljub pandemiji pa dela potekajo po planu.

Celoten projekt modernizacije in širitve Supernove Ljubljana Rudnik se je začel septembra 2020, ko je bil položen temeljni kamen.

»Projekt je sestavljen iz več faz in pred kratkim smo zaključili prvo fazo gradnje. Kot je bilo planirano, smo odprli del parkirne hiše z 900 parkirnimi mesti, skupaj jih bo 1.800. Začeli smo tudi že z naslednjo, drugo fazo, gradnjo samega razširjenega trgovskega dela. Tako bomo pridobili dodatnih 20 tisoč kvadratnih metrov površin. Hkrati z gradnjo razširjenega trgovskega dela gradimo tudi dodatna parkirna mesta, skupaj jih bo 2.500. Gradnja parkirne hiše naj bi bila končana letos poleti,« je sporočila Blažena Lokin, marketing manager v skupini Supernova.

Foto: Sidera

Nova delovna mesta in eno največjih nakupovalnih središč

Novozgrajen del nakupovalnega središča bo v celoti združen z obstoječim centrom, skupna prodajna površina tega edinstvenega nakupovalnega koncepta bo znašala 50 tisoč kvadratnih metrov. Pričakuje se okoli 800 novih delovnih mest, obiskovalcem bo na voljo dodatnih 60 trgovin v dveh nadstropjih. Po končani razširitvi bo Supernova Ljubljana Rudnik imela kar 130 trgovin domačih in mednarodnih blagovnih znamk.

Foto: Sidera
Foto: Sidera

Nakupovanje in zabava za vsak okus

Razširjeno nakupovalno središče bo poleg novih trgovin ponudilo še tako imenovane zabavne objekte. Filmofili gotovo težko pričakujejo kino center s sedmimi dvoranami, otroci bodo uživali na sodobnem igrišču in v trampolin parku. Na voljo bo tudi eden večjih kulinaričnih delov, ki se bo raztezal na kar dva tisoč kvadratnih metrih. Tako bo to novonastalo središče zaradi raznolike ponudbe, odlične lokacije, izjemne prometne povezave in infrastrukture postalo priljubljena destinacija za vso družino.

Foto: Sidera
Foto: Sidera

Zelena parkirna hiša in 2.500 parkirnih mest

Parkirna hiša, katere prva faza gradnje je zaključena, se nahaja na delu obstoječega parkirišča med Supernovo in E. Leclercom. Ima neposreden dostop do obeh centrov, trenutno ponuja 900 parkirnih mest, ob zaključku pa jih bo ponujala kar 1.800. Parkirna hiša je polodprtega tipa, pri gradnji pa se upoštevajo najnovejši okoljski in varnostni standardi. K atraktivnemu videzu bosta prispevala domiselna razsvetljava in tako imenovana zelena fasada. Fasada bo namreč pokrita z zelenimi površinami v obliki navpičnih vrtov, ki bodo zagotavljali naravno senco in prijetno okolje za vse obiskovalce. Celotna kapaciteta parkirnih mest centra Supernova bo 2.500, vsa bodo na voljo ob zaključku gradnje.

Foto: Sidera

Starejše novice