Foto: Crossfit Ljubljana
Ljubljanainfo
Sre, 7.2.2024 16:00
Mi smo vprašali, vi pa izbrali. Prav je, da sta trdo delo in vnema prepoznana.

Ko smo vas povprašali, kateri »švic plac« v Ljubljani ali okoli vam je najbolj pri srcu, ste bralci in bralke Ljubljanainfo izbrali Crossfit Ljubljana, ki ste mu namenili 40,4 odstotka glasov.

Zelo so veseli in počaščeni so, da ste jih izbrali, so nam povedali, ko smo jih pobarali, kaj jim to pomeni. Je pa to tudi potrditev, da delajo dobro in da so vadeči to prepoznali.

»Ker kot edini licencirani CrossFit center v Sloveniji delujemo že 12. leto, nas je v našem dobrem delu, pozitivnih prizadevanjih in aktivnostih prepoznala tudi širša skupnost, saj delujemo na mnogih področjih, kjer se združujeta šport, rekreacija, skrb za zdravo življenje in soljudi,« so nam povedali.

Kot so za prestolnico spodobi, je v Ljubljani kar nekaj fitnesov in telovadnic. S čim so vas, bralke in bralci, po njihovem mnenju prepričali?

»Kar obljubljamo, tudi izpolnjujemo, in to cenijo tudi naši člani. Predvsem šteje strokovnost naših trenerjev, skrb za vsakega posameznika in nenehna rast naše skupnosti. Ob tem smo tudi družbeno odgovorni, saj člane ozaveščamo o pomenu stalne skrbi za zdravje, redne športne aktivnosti, preventivnih zdravniških pregledov, zdrave prehrane, zdravega načina življenja nasploh in skrbi za ljudi v stiski.

Tako bomo letos v maju že sedmič organizirali 24-urno dobrodelno dvoransko veslanje za pomoč otrokom iz družin v socialni stiski, v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Moste-Polje. V akciji sodelujejo člani Crossfit Ljubljana, njihovi prijatelji, družinski člani, sodelavci, kolegi iz drugih športnih centrov. V 24 urah nam na pomoč priskoči tudi kar nekaj znanih prijateljev iz sveta športa in zabave. Vsako leto je sodelujočih več in vsi se zavedamo, da ljudje živijo v vse slabših socialnih razmerah, mi pa lahko z našo akcijo nekaterim vsaj malo olajšamo življenje.«

24-urno dobrodelno veslanje bodo letos organizirali 17. in 18. maja.

Za konec pa še vprašanje, kakšna je njihova vizija za naprej?

»Tudi v bodoče se bomo trudili ohranjati kakovost našega dela in povezovati ljudi. Zavedamo se, da ob kakovostni vadbi ljudje potrebujejo prostor, kjer se lahko sprostijo, odmislijo vsakodnevne skrbi in si »napolnijo baterije« za nove izzive. Spodbujamo tudi zdravo tekmovalnost, tako da se naši člani redno udeležujejo tekem v CrossFitu in dviganju uteži. Ob vadbi v našem vadbenem centru smo aktivni tudi izven gyma, družimo se na pohodih, izletih, maratonih, člani skupaj preživljajo počitnice, si v delovnih akcijah pomagajo ob selitvah, prenovah, stiskah, skupaj se veselimo vseh uspehov in smo dejansko povezani v veliko CrossFit Ljubljana družino

Starejše novice