Foto: Bobo
Ljubljanainfo
Sob, 29.1.2022 11:41
Sindikat obrti in podjetništva je na vlado naslovil poziv.

Sindikat obrti in podjetništva je objavil poziv, ki so ga naslovili na vlado. Želijo, da vlada odpravi ukrep PCT v gospodarstvu, pozivajo pa tudi, da le ena bolnišnica postane covidna - tja bi se hodili zdraviti le bolniki s koronavirusom. 

Na vlado so naslovili apel, da zaradi finančnih posledic, ki jih prinaša vsakodnevno masovno testiranje prebivalstva, upadanje število bolnikov s koronavirusom v bolnišnicah, vlada nemudoma ukine masovno testiranje in PCT ukrep. 

»Sindikat obrti in podjetništva Slovenije predlaga sprostitev večine ukrepov v gospodarstvu, z izjemo nošenja mask, fizične distance ter doslednega razkuževanja rok, z namenom hitrega okrevanja gospodarstva ter primarno, ohranitve delovnih mest delavcev, zaposlenih v gospodarstvu,« so zapisali. 

Milijon evrov na dan za mesovno testiranje

Zapisali so, da vsakodnevno testiranje državo stane približno milijon evrov na dan, kar pomeni, da bi lahko brez testiranja februarja prihranili približno 28 milijonov evrov. Predlagajo, da bi vlada ta privarčevana sredstva namenila za razvojne projekte.

Predlagajo še, da vlada preuči možnost, da ena bolnišnica postane covidna, vse preostale pa naj začnejo opravljati svoje naloge po programu. 

Starejše novice