Ljubljanainfo
Tor, 1.9.2020 15:27
Zaradi naraščanja števila okužb s koronavirusom je Madžarska danes ponovno zaprla svoje meje, vendar pa vseeno dopušča nekatere izjeme.

Meja naj bi bila zaprta en mesec, državljani Madžarske pa morajo po vrnitvi iz tujine v 14-dnevno samoizolacijo, ki jo smejo predčasno zapustiti le po dveh negativnih testih na koronavirus. 
 

Utemeljeni razlogi, ki omogočajo izjemo od splošne prepovedi vstopa na Madžarsko, so po poročanju STA sodelovanje v sodnih postopkih, poslovni obiski, zdravljenje, študijske obveznosti, izvajanje storitev v potniškem prometu, udeležba na pomembnih družinskih dogodkih, skrb za ožjega družinskega člana ter udeležba na uradnih športnih, kulturnih ali verskih dogodkih mednarodnega pomena.

Dnevni migranti iz sosednjih držav lahko vstopijo na Madžarsko, vendar jo morajo zapustiti najkasneje v 24 urah in se ne smejo gibati več kot 30 kilometrov od meje. Podobna ureditev velja tudi za madžarske dnevne migrante, ki živijo v 30-kilometrskem pasu na madžarski strani meje, še piše STA. 

Iz Slovenije na Madžarsko in obratno pa bo po novem možno vstopati preko mejnih prehodov Pince, Dolga vas in Hodoš.

Starejše novice