Foto: Bobo
Profile picture for user STA STA
Ustvarjeno dne
Sob, 14.5.2022 08:13
Nina Mujagić, pomočnica direktorja za organizacijo in izvedbo volitev na Državni volilni komisiji, je dobila izredno odpoved. Kaj se je zgodilo?

Pomočnica direktorja za organizacijo in izvedbo volitev na Državni volilni komisiji Nina Mujagić je prejela sklep o izredni odpovedi delovnega razmerja, so potrdili na komisiji. Mujagićeva je na družbenem omrežju Facebook zapisala, da bo najpozneje v enem tednu po 35 letih dela na volitvah brez službe.

»Če kdo ve za kakšno službo, se toplo priporočam. Žal nisem ne v levi ne v desni politični opciji. Na pomoč,« je v četrtek zapisala na Facebooku.

Kaj bi lahko bil razlog?

Na Državni volilni komisiji so navedli, da je uslužbenka sklep o izredni odpovedi prejela na podlagi 110. člena zakona o delovnih razmerjih in 24. člena zakona o javnih uslužbencih. Poslan je bil 6. maja. Zoper omenjeni sklep je v skladu s 25. členom zakona o javnih uslužbencih možna pritožba v osmih dneh.

»Ker postopek še ni zaključen, omenjenega primera ne moremo komentirati,« so še pojasnili na Državni volilni komisiji.

STA še čaka na odziv Nine Mujagić in pojasnila o razlogih za izredno odpoved.

Razlog bi lahko bilo dogajanje pred volitvami, ko naj bi uslužbenka Državne volilne komisije v tisk dvakrat poslala glasovnice z napačnim logotipom.

Starejše novice