Ljubljanainfo
Sre, 30.11.2022 09:31
Na Filipinih se je končal izbor za Miss Earth. Slovenska kandidatka Lea Prstec se je med 87 kandidatkami iz vsega sveta uvrstila med 20 najlepših.

Še ena sezona lepotnega tekmovanja Miss Earth je prišla h koncu. Gre za tekmovanje, katerega prioritete so skrb za čisto okolje, zaščita narave, ekološke vrednote, nove okolju prijazne energije in pereči aktualni problemi, povezani z našim planetom.

Na Filipinih se je danes končal svetovni izbor Miss Earth, na katerem je Slovenijo zastopala Miss Earth Slovenije Lea Prstec. 

Že v dnevih pred finalnim se je dobro odrezala na tekmovanju talentov, saj je s svojim pevskim nastopom med vsemi nastopajočimi zasedla tretje mesto.

V Manili, glavnem mestu Filipinov, se je danes končalo še zadnje dejanje letošnjega lepotnega izbora za Miss Earth. Naša predstavnica se je med 87 kandidatkami iz celega sveta uvrstila med najboljših 20.

Katere lepotice so osvojile krono? 

Svetovni izbor je letos potekal v hibridni izvedbi. Prvih 14 dni izbora so izvedli virtualno, od 14. do 29. novembra je izbor potekal še v živo.

Laskavi naslov je dobila Južno Korejka Mina Sue Choi, ki je premagala 86 deklet z vsega sveta.

Poleg tega so podelili še naslove miss zraka, ki ga je osvojila Sheridan Mortlock iz Avstralije, miss vode je postala iz Nadeen Ayoub Palestine, miss ognja pa Kolumbijka Andrea Aguilera.

Starejše novice