Vir: Facebook Prijatelji pohodniki
Ljubljanainfo
Pet, 3.9.2021 13:57
Skupina Prijatelji pohodniki se je lotila prav posebnega izziva. Prehodili bodo Slovenijo »od glave do pete«. Gre za dobrodelni pohod, s katerim zbirajo sredstva za pomoč Mihaeli – 21-letni punci, ki je slepa od rojstva.

Skupina Prijatelji pohodniki združuje sorodnike, prijatelje in znance s skupnimi cilji in hobiji. 29. avgusta so se podali na pohod od Lendave do Kopra z naslovom 'Potovanje od glave do pete'. Prehodili so že skoraj vso Slovenijo, zaključek poti bo na Obali v soboto, 4. septembra. 

»Ob tem zadanem cilju, smo bili vsi istega mnenja, da bi s takšnim podvigom lahko naredili nekaj več,« so zapisali na družbenem omrežju Facebook. Projektu so zato dodali dobrodelno noto. 

S prehojeno potjo želijo zbrati čim več donacij za Mihaelo

Mihaela Rojht trenutno obiskuje Višjo strokovno šolo za gostinstvo, velnes in turizem Bled. 21-letna punca je slepa že od rojstva.

Kot so zapisali, ima pred seboj še eno leto študija, nato pa bo prepuščena samostojnemu življenju. 

Med šolanjem na žalost ne bo pridobila vseh kvalifikacij, ki si jih želi. Ena takšna kvalifikacija, ki si jo želi, je nacionalna poklicna kvalifikacija za maserko. Kasneje si želi pridobiti znanje tudi na področju uporabe gongov. Po končanem šolanju pa si srčno želi svoj velnes salon.

Zaradi okvare vida ne more opravljati študentskega dela in si prihraniti denarja

Pridobitev kvalifikacij, nakup opreme za salon in zagon podjetja vsekakor predstavljajo velik strošek, ki pa je za Mihaelo žal njo skoraj nemogoč zalogaj.

Zaradi okvare vida si namreč ne more privoščiti študentskega ali kakršnega koli drugega dela, s katerim bi lahko prihranila nekaj denarja, ki bi ga vložila v svojo prihodnost.

Prijatelji pohodniki so se zato odločili, da 'Potovanje od glave do pete' izvedejo za Mihaelo in zberejo sredstva, ki ji bodo pomagala pri začetku njene nove življenjske poti.

Povezali so se s Turističnim društvom Gomila v Slovenskih goricah, ki jim je v ta namen dovolilo zbiranje donacij.

Donacijo lahko nakažete na TRR: SI56 6100 0002 1749 396, namen: donacija za MIHAELO ROJHT

Starejše novice