Ustvarjeno dne
Ned, 21.2.2021 13:09
Preverjamo, kako sta odprtje meja in prva pošiljka otrok vplivala na obiskanost smučišča Krvavec. Smučarjev je občutno več kot v preteklih tednih, a je število skoraj neprimerljivo z lanskim letom.

Med tednom smo opazili, da se na krvavško smučišče vali truma avtomobilov, ki so bili polni smučanja željnih smučarjev.

Zanimalo nas je, kako sta odprtje meja in prvi teden zimskih počitnic vplivala na obiskanost smučišča Krvavec.

Smučanje za otroke še bolj privlačno

»Odprtje meja je na Krvavec pripeljalo več smučarjev, k temu je nekaj doprineslo tudi dejstvo, da negativni test na covid-19 sedaj velja sedem dni,« pove Barbara Božič, zaposlena v marketingu RTC Krvavec.

Doda, da je otrok sedaj več, saj nudijo v letošnji sezoni posebej ugodne družinske smučarske vozovnice. Z aktivnostmi je začela tudi šola smučanja, ki sedaj izvaja tečaje smučanja, zato je smučanje za otroke še bolj privlačno.

Smučarski tečaji beležijo velik upad

Pri smučarskih tečajih je število otrok še vedno izjemno majhno – neprimerljivo s prejšnjimi sezonami.

PRVI DAN POČITNIC je tukaj in z njim tudi prvi tečaj letos ⛷. Ob nakupu DRUŽINSKE SMUČARSKE VOZOVNICE otroci v času...

Objavil/a Krvavec dne Ponedeljek, 15. februar 2021

Smučarjev občutno več kot v preteklih tednih

Smučarjev je občutno več kot v preteklih tednih, a je število še vedno skoraj neprimerljivo z lanskim letom. Vzroki so tako v tem, da na voljo niso namestitve, kot tudi v tem, da ni skoraj nič smučarjev iz tujine, ki so sicer njihovi redni gostje.

Luka Vrančič potrdi, da se sprostitev regij pozna na navalu na Krvavec. Doda, da je obisk boljši, a še zdaleč ne takšen kot prejšnja leta. Predvideva, da temu botrujejo testi, ki veliko ljudi motijo.

Prida, da večdnevnih počitnikovanj ni, a da vlada pravi »fitnes na prostem«, saj se človek ne more usesti, ko piha veter ali je stopinja manj. Tako gre le za gol smučarski užitek.

Ne glede na vse pa je boljša uporabniška izkušnja, saj imajo ljudje zase več smučišča, zato jih veseli, da obratujejo.

Aktivnosti

V počitniških tednih želijo obogatiti dogajanje in tako smučanje kot tudi ostale aktivnosti še bolj približati vsem ljubiteljem belih strmin.

Izvajajo posebno akcijo, v kateri na nočno sankanje, ki ga izvajajo ob torkih, petkih in sobotah, nudijo kar 50-odstotni popust za vse otroke, ob nakupu družinskih kart pa dobijo otroci brezplačen »šmorn« na Plaži. Vsako soboto izvajajo INTERSPORT veleslalomski izziv, na katerem vsi, ki se spustijo po progi, prejmejo priročna darila.

Za otroke pripravljajo tudi zabavno izkušnjo, ko se bodo od zaključku počitnic, 27. februarja, podali na snežni poligon in prejeli Manner nagrade.

Ob udeležitvi petdnevnega smučarskega tečaja, RTC Krvavec podari smučarsko vozovnico za šesti dan.

Varnost na prvem mestu

Vse poteka seveda v skladu s priporočili in v zavedanju, da je varnost vedno na prvem mestu.

Barbara Božič prida:

»Veselimo se, da imamo še vedno bogato snežno odejo in odlično pripravljene proge, tako da vse vabimo, da izkoristijo te dni in si privoščijo prave snežne užitke.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice